"Legyen meg Isten akarata" - Jehova Tanúi Különleges Kongresszusa


2012-03-04 15:32:49  | cikk: mo  | Legyen meg Isten akarata – ez volt a jeligéje Jehova Tanúi ún. különleges kongresszusának, melyre ezúttal 982 fő érkezett a körzethez tartozó településekről. A kongresszus fő gondolatát a Máté evangéliumában olvasható sorok adták, melynek kapcsán Stánicz Jenő, a sajtóosztály felvigyázója elmondta, fontos, hogy ne csak hallgatóivá váljunk Isten akaratának, hanem cselekvőivé is, mellyel áldások járnak.
- Szükséges, hogy minden ember megismerje Isten szándékát, ezért mi válogatás nélkül minden embernek feltárjuk azt azt ismeretet, ami összefüggésben van Isten akaratával – fogalmazott Stánicz Jenő.
A különleges kongresszusi nap programjai olyan kérdésekre adott választ Jehova tanúi számára, minthogy hogyan élhetünk megelégedést nyújtó életet, mi a fiatalok feladata Jehova Isten előtt, vagy, hogy milyen áldások származnak Isten akaratának a cselekvéséből? Stánicz Jenő szerint ha megismerjük Isten szavát és szándékát, akkor olyan döntéseket tudunk hozni az életünkben, amely összhangban állnak Isten akaratával és ez eleve megelégedést eredményez mindannyiunk számára. A fiatalok tekintetében a felvigyázó fontosnak tartja, hogy ők is megismerjék a Biblia irányadó mértékét Isten akaratával kapcsolatosan, mert ha ők is megtartják mindazokat a tanokat, amelyeket Jehova elvár tőlük, akkor az mind számukra, mind számunkra megelégedést fog jelenteni.
A kongresszus különleges programja volt az önátadás. A keresztelkedési program keretében ma délelőtt 11 fő adta át magát Jehovának, köztük három pápai. A felnőtt keresztelő feltétele a megfelelő életmód, kellő ismeret és felelősségérzet a döntés meghozatalához. A keresztelkedést egy Biblia-tanulmányozás előzi meg. Ellenőrzésképpen a vének 120 szabványos kérdés megválaszolása alapján vizsgálják a keresztelkedésre jelentkező alkalmasságát. A teljes, vízben történő alámerítéssel végrehajtott keresztelkedés a Jehovának történő önátadást, valamint Krisztus váltságáldozatában való hitnek a mindennapi életben való megnyilvánulását jelképezi – derült ki a kongresszuson.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-07 14:20:02

Tartós élelmiszercsomagok a Máltai Szeretetszolgálattól


ajánlott cikk főképe

2020-04-29 20:50:33

Megkezdődött a kivitelezés a Külső-Várkertben


ajánlott cikk főképe

2020-03-16 21:38:52

Zárt kapuk, nyitott szívek


ajánlott cikk főképe

2020-07-04 23:46:53

Az önkéntesség jegyében zajlott a máltais tábor