Városi angol és német nyelvi verseny az Erkelben


2012-03-06 17:20:31  | cikk: mo  | 


Városi angol és német nyelvi verseny az Erkelben főképe
Fontos, hogy a diákok ne csak osztályzatok formájában kapjanak tájékoztatót tudásukról, hanem a gyakorlatban, akár versenyhelyzetben is felmérhessék a bennük rejlő tudást – foglalta össze a mai angol és német tanulmányi verseny céljait Nagyné Váradi Izabella, az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola idegennyelvi munkaközösségének vezetője. Az intézmény már hatodik esztendeje megszervezi írásbeli és szóbeli fordulóból álló nyelvi versenyét a város és környéke általános iskolái számára. A megmérettetés lehetőségével élnek is a diákok, a mai versenyre közel 60 tanuló érkezett a város általános iskoláiból, a Türr Gimnáziumból, a Református Kollégium Gimnáziumából, valamint Csótról és Vaszarról.
Az igazgatói köszöntő és a rövid tájékoztató után a versenyzők két kategóriában mérhették össze nyelvtudásukat. Az egyik kategóriában a nyelvet alapóraszámban, vagyis heti három órában tanuló diákok, a másik kategóriában pedig az emelt óraszámban nyelvet tanulók versenyeztek. A 7-8. osztályosok számára rendezett megmérettetésen négy feladatot kellett teljesíteni a gyerekeknek: az első gyakorlat egy nyelvhelyességi teszt volt, míg a többi feladat inkább a szövegértést, a nyelvhasználatot kívánta felmérni.
A kitöltött feladatlapokat az Erkel iskola idegen nyelvi munkaközössége javítja ki, az eredményeket pedig a szóbeli forduló után tudhatják meg a diákok. A szóbeli fordulón minden versenyző részt vesz, ahol természetesen a szókincs gazdagságát és a helyes nyelvhasználatot vizsgálja majd a zsűri.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-06 07:11:54

Egérrágta mesék a Pegazus Színháztól


ajánlott cikk főképe

2020-07-04 12:35:22

Átadták a Külső-Várkerti Futópályát


ajánlott cikk főképe

2020-03-19 15:52:18

Dr. Áldozó Tamás: folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a kollégákkal


ajánlott cikk főképe

2020-03-30 14:37:43

Nincs igazolt beteg Pápán, elmarad a testületi ülés, holnaptól nem kell parkolási díjat fizetni - sajtótájékoztatót tartott a polgármester