A takarékoskodásra hívták fel a felnőttek figyelmét az erkeles gyerekek


2012-03-07 09:14:12  | cikk: Babos Petra  | fotó: Erkel Ferenc Ének-Ze  | 


A takarékoskodásra hívták fel a felnőttek figyelmét az erkeles gyerekek főképe
Március 6-a a nemzetközi energiatakarékossági világnap, melyhez az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola is csatlakozott. A felhívó jellegű napok arra hivatottak, hogy időnként átgondoljuk mindennapi, rutinos szokásainkat, cselekedeteinket, s hogy mennyire élünk környezettudatos életmódot. Valóban ügyelünk-e arra, hogy ne fogyasszunk többet, mint amennyi elengedhetetlenül szükséges? Erre biztatjuk a családunkat, neveljük a gyermekeinket. Zárd el a vízcsapot! Kapcsold le a villanyt, ha már nem kell, a tv-t, ha már nem nézed - ezeket a rövid utasításokat meg kell előznie a magyarázatnak, a meggyőzésnek és a folyamatos példamutatásnak.Használjunk energiatakarékos készülékeket – hirdetik harsogva a reklámok. Az azonban senkitől sem várható el, hogy dobja ki a még működő hűtőjét, mosógépét és vegyen A+, vagy A++ energiaosztályú készüléket. A jövő építészeti megoldása a passzív-ház. Egyelőre még kevesen élhetnek ilyen otthonokban. Apróságnak tűnő szokásokkal, egy kis odafigyeléssel csökkenthetjük a fogyasztást, ami javunkra válik.
- Iskolánk ZölDök tanulói önkormányzata ezen a napon óriásplakátokkal és rajzversennyel hívta fel tanulótársai és az iskolába érkező felnőttek figyelmét arra, hogy felelősen, megfontoltan kell gazdálkodni. Az elmúlt hónapban kiírt rajzpályázatunkra több mint ötven munka érkezett, melynek eredményhirdetését és a teljes kiállítását a későbbiekben rendezzük meg - mondta Ludvig Andrea, aki a Zöld Diákönkormányzat munkáját is segíti az iskolában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-28 22:50:30

Harsonakvartett a meglepetés koncerten


ajánlott cikk főképe

2020-05-12 08:21:45

A Nehézfiúk a Fő téren és a volt Kilián lakótelepen muzsikáltak


ajánlott cikk főképe

2020-02-27 20:43:43

Klipforgatás a zsinagógában


ajánlott cikk főképe

2020-06-06 07:11:54

Egérrágta mesék a Pegazus Színháztól