Ciki a cigi - dohányzásprevenció a Weöresben


2012-03-07 11:43:20  | cikk: mo  | 


Ciki a cigi - dohányzásprevenció a Weöresben főképe
A statisztikai adatok azt mutatják, hogy a gyerekek egyre fiatalabb korban próbálják ki a cigarettát. A motivációs tényező általában az otthon látott rossz szokások és a kortársak nyomása – tudtuk meg  Kálmánné Csillak Virágtól, a Weöres Sándor Általános Iskola védőnőjétől. Nagyon fontos tehát, hogy olyan véleményformáló élmények érjék a gyermekeket, amelyek hatására később az eddiginél jóval kevesebben próbálják ki a cigarettázást és szoknak rá a dohányzásra. Éppen ezért az intézmény minden évben dohányzásprevenciós tervet dolgoz ki a hatodik évfolyamosok számára, melynek egyik előadását ma délelőtt tartották az iskola könyvtárában. Az alkalmon játékos feladatokkal, interaktív előadással hívták fel a gyerekek figyelmét a dohányzás okozta betegségekre, a káros szenvedély veszélyeire, emberi szervezetre gyakorolt hatásaira. 
Az iskolavédő elmondta azt is, intézményük Pápán elsőként csatlakozott az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) által útjára indított „Ciki a cigi” prevenciós programhoz, melynek keretében a Weöres iskolában elhelyeztek egy hordozható érintőképernyős számítógépet. Az eszközön található szoftver segítségével a különböző korosztályú gyerekek játszva, izgalmas kvízkérdéseken, játékokon keresztül ismerkedhetnek meg a dohányzás káros hatásaival, és oszlathatják el magukban rá a cigarettázással kapcsolatos tévhiteket. A népegészségügyi intézet regionális szervezete jóvoltából a számítógép még néhány hétig elérhető a Weöres iskolában. A gyerekek szervezett keretek között használják is a dohányzásprevenciós eszközt, a pedagógusok szerint nagy sikerrel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-23 23:38:13

Kész kabaré volt


ajánlott cikk főképe

2020-03-26 15:37:41

Több száz kilónyi gyümölcsöt vehetett át az MH Pápa Bázisrepülőtér


ajánlott cikk főképe

2020-02-24 10:11:18

Elkezdődött a Trianon 100 - Históriás szabadegyetem előadássorozata


ajánlott cikk főképe

2020-04-17 11:52:51

Online lelki megerősítés és mentálhigiénés tanácsadás a Lélek és Tradíció Alapítvány jóvoltából