Jobbik: a Fidesz cigány-stratégiája megbukott (Frissítve!)


2012-03-08 19:30:26  | cikk: mo  | 


Jobbik: a Fidesz cigány-stratégiája megbukott (Frissítve!) főképe
A Rigó lakótelepen, a régi szemétteleptől nem messze található városrészen tartott sajtótájékoztatót a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete ma délután. Erőss Bulcsú önkormányzati képviselő és Orbán Imre, a párt helyi elnöke így kívánták felhívni a figyelmet az egykori Piróth lakótelepen uralkodó szeméthalmokra, a közterületek nem megfelelő állapotára. 
A politikusok a tűzoltókat a napokban, kármentés közben ért inzultus apropóján tartották sajtótájékoztatójukat. A Jobbik állítása szerint a riasztásra kiérkező tűzoltóautót megrongálták, a tűzoltókat trágár szavakkal illették. Az ügyben rendőri intézkedés történt, miközben a rendőröket is becsületsértő szavakkal támadták a lakótelepen élők – derült ki a sajtótájékoztatón.
Szappan Csaba rendőrkapitány kérdésünkre elmondta, a téglával megdobott tűzoltóautó esetében rongálás miatt, a rendőrjárőröket ért inzultus ügyében pedig becsületsértés miatt indított eljárást a Pápai Rendőrkapitányság. 
Orbán Imre szerint a területen rendszeresek a gyújtogatások, a szemét-, gumi-és kábelégetések. A Jobbik pápai szervezetének elnöke szerint szerint a Fidesz cigány-stratégiája csődöt mondott. Orbán Imre megítélése szerint a kormányzatnak és az önkormányzatoknak nem cigány integrációra és felzárkóztatásra kellene milliárdokat költeni, hanem a rendőrség és a tűzoltóság eszköz-és állományszintű megerősítésére, a cigányok és nem cigányok által lakhatatlanná tett lakóterületek bekamerázására, munkahelyteremtésre, a nyomorban élő gyermekek bentlakásos kollégiumokban  történő elhelyezésére, a bűnözők részére önfenntartó börtönök építésére és közrendvédelmi telepek létesítésére – fogalmazott a politikus. A párt helyi elnöke szerint meg kellene vizsgálni, hogy a lakótelepen meglehetősen rossz körülmények között élő emberek jogszerűen laknak-e az ingatlanokban és hogy „lehet-e egyáltalán ilyen körülmények között, ezekben a lakásokban élni”. A politikus hozzátette, fontos a zéró tolerancia elvének alkalmazása azokkal a személyekkel szemben, akik a szabálysértéseket, bűncselekményeket elkövetik – fogalmazott Orbán Imre, majd utalt arra is, hogy a megoldás az érpataki modell bevezetése lehetne. 
Ezzel kapcsolatban Szappan Csaba elmondta, a rendőrkapitányság minden jogsértéssel szemben eljár, legyen az szabálysértés, vagy bűncselekmény. Azt sem mérlegelik, hogy az elkövető mely nemzetiséghez tartozik. A rendőrkapitány hangsúlyozta, ma is zéró tolerancia van a városban. Szappan Csaba megjegyezte azt is, a hasonló események elkerülése érdekében egyébként munkamegbeszélésre várja a pápai és a térségben működő cigány nemzetiségi önkormányzatok, szervezetek vezetőit. A március 14-én 10 órára szervezett értekezleten az említett városrész problémái is előtérbe kerülnek. 
A sajtótájékoztatón Erőss Bulcsú elmondta, a lakótelepen tapasztalható körülmények is azt bizonyítják, hogy a város közterület felügyelőinek létszámát emelni kell, mint ahogy az előző testületi ülésen önálló képviselői indítványában ezt megfogalmazta.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-11 13:48:56

Csökkenő karanténszám, növekvő óvodai létszám - dr. Áldozó Tamás polgármester a városi járványhelyzetről


ajánlott cikk főképe

2020-06-24 19:34:24

Pénteken nyit a termál és az uszoda


ajánlott cikk főképe

2020-03-13 22:43:15

A pápai kórház megtette a szükséges óvintézkedéseket a betegek és dolgozók védelmében


ajánlott cikk főképe

2020-04-27 15:54:50

Inkább támogassuk a védekezésben dolgozókat - sajtótájékoztatót tartott a városvezető