Szabálytalan előzéssel baleset okozott, majd tovább hajtott


2012-03-12 08:21:10  | cikk: Császárné Elek Veron  | 


Cserbenhagyás miatt kell felelnie annak a pápai férfinek, aki 2012. február 25-én, este 6 óra körül szabálytalan előzése miatt közlekedési balesetet okozott a Pápa-Borsosgyőr előtti útkanyarulatban, majd megállás nélkül elhagyta a helyszínt.

A gyanúsított Pápa felől Celldömölk irányába közlekedett gépkocsijával. A Pápa-Borsosgyőr előtti balra ívelő útkanyarulatban annak ellenére kezdte meg az előtte haladó Daewoo Kalos előzését, hogy a kanyar vonalvezetése miatt nem láthatta, érkezik-e szemből jármű. Már a megelőzendő autó mellett haladt, amikor feltűnt a bal oldali forgalmi sávban Pápa irányába közeledő autó. A vele való frontális ütközés elkerülése végett jobbra kormányozta gépjárművét, melynek következtében érintőlegesen nekiütközött az útpadkára menekülő Daewoo bal oldalának. A balesetet követően mind a szemből jövő, mind a megelőzött jármű vezetője megállt, ám a szabálytalan előzést végrehajtó gépkocsivezető tovább hajtott. A Daewooban utazó 4 tagú családból senki nem szenvedett sérülést. A helyszínen a sértett megtalálta az okozó gépkocsiról letörött jobb oldali visszapillantó tükröt. A tükör nagy valószínűséggel egy 1994. után gyártott Opel Astra F típusú járműhez tartozott. Az adatgyűjtés eredményeként 2012. február 29-én rendőrkézre került a cserbenhagyó, aki beismerő vallomást tett, melyben megbánta tettét. 

Képek:

nincsenek képek

A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-16 14:28:10

Más rendszámmal és eltiltva vezette autóját a férfi, a rendőrök elfogták


ajánlott cikk főképe

2020-05-12 14:17:37

Köszönet a közlekedési rendszert működtetőknek


A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai befejezték a 23 éves nő ügyében folytatott vizsgálatot.

Egy pápai áruház alkalmazottja értesítette a rendőrséget 2020. május 28-án délelőtt arról, hogy bolti tolvajt tartóztattak fel. A helyszínre érkező járőröknek az üzlet munkatársai elmondták,...

2020-06-22 09:06:49

Bolti tolvaj rendőrkézen


ajánlott cikk főképe

2020-06-23 10:14:32

Az elmúlt hét közlekedésrendészeti eseményei Veszprém megyében