A segítőkészség ára százhúszezer forint


2012-03-12 08:26:26  | cikk: Császárné Elek Veron  | 


Pillanatok alatt 120.000 Ft-ot lopott ki egy ismeretlen személy március 1-jén annak a csöglei férfinek a pénztárcájából, akit pénzváltás ürügyén szólított le az egyik pápai hipermarket parkolójában. A trükkös csaló 500 forint apró beváltására kérte a 68 éves sértettet. Ő segítőkészen elő is vette a tárcáját, de nem talált benne ötszázast. Az idegen azonban nem tágított, és egy hirtelen mozdulattal átöntötte a nála levő fémpénzeket az idős férfi markába, majd belenyúlt a bukszába. Végül ő is megállapította, hogy a papírpénzek között nincs a keresett címlet, ezért visszavette az aprót és távozni készült. A sértett rosszat sejtve ellenőrizte a pénztárcája tartalmát és azonnal észrevette, hogy abból eltűnt az otthon magához vett 120.000 Ft. Felszólította a tolvajt, hogy adja vissza az ellopott összeget, de az mindent tagadott. Mialatt a károsult beütötte telefonjába a rendőrség hívószámát – ami szemüveg nélkül lassan ment –, az elkövető elsomfordált. A pénz eltulajdonítása igencsak hátrányosan érintette a károsultat, hiszen azt hosszú idő alatt spórolta össze feleségével együtt. Azért utazott Pápára, hogy 20 éves traktorjához alkatrészeket vásároljon. Részére a feljelentést rögzítő nyomozó áldozatsegítő támogatás igénybevételéhez szükséges igazolást állított ki. 

Pápa városában, az idei évben ez már a negyedik olyan bűncselekmény, amikor idős embereket pénzváltást színlelve loptak meg trükkös tolvajok. Hiába a bűnmegelőzési járőr lelkét is kitevő fellépése, ha az emberek „éles” helyzetekben nem képesek a hallottakat kellő hatékonysággal alkalmazni. Ennek ellenére a Pápai Rendőrkapitányság folytatja a sikerszakmaként aligha aposztrofálható bűnmegelőző felvilágosítást.

Képek:

nincsenek képek

A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei egy 26 éves és egy 35 éves férfit állítottak elő.

A Veszprém Megyei Rendőrkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának járőrei 2020. május 5-én 10 óra 10 perckor Pápán, míg 11 óra 15 perckor Veszprémben...

2020-05-06 13:57:11

Nem fizették be a pénzbírságot


A pápai nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 45 éves helyi lakos ellen folytattak.

Egy állampolgár értesítette a rendőrséget 2020. január 13-án délután, hogy édesanyja malomsoki családi házából ismeretlen tettes ellopta az idős asszony bankkártyáját a hozzá...

2020-03-11 07:58:12

Lezárt akta: Bankkártyát lopott a nő, a rendőrök elfogták


ajánlott cikk főképe

2020-05-27 11:43:40

Közös szolgálat az erdők védelméért


Számos európai országban, így Magyarországon is 2020. február 11-e a biztonságos internet napja.

Kérjük, fogadják meg az alábbi rendőrségi tanácsokat az internet használatával elkövetett bűncselekmények megelőzése, valamint a biztonságos böngészés érdekében!

-Válasszon legalább...

2020-02-11 09:26:26

Ma van a biztonságos internet napja - mutatjuk, mire figyeljen, hogy megvédje személyes adatait