Négykezes zongoraverseny a Bartókban


2012-03-12 15:14:20  | cikk: mo  | 


Négykezes zongoraverseny a Bartókban főképe
Összesen 27 páros vett részt ma délelőtt a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által meghirdetett és támogatott országos négykezes zongora-és kétzongorás verseny területi válogatóján. A Bartók Béla Zeneiskola dísztermében rendezett versenyen dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte az öt dunántúli megyéből érkezett növendékeket. A Bartók Béla Zeneiskola minden évben képviselteti magát a rangos verseny előválogatóján, idén öt pápai páros nevezett a megmérettetésre.
A nyolc korcsoportban szervezett versenyen két művet kellett bemutatniuk a tanulóknak, egy a versenybizottság által választott kötelező darabot és egyet, amelyet a felkészítő tanárok ajánlottak az indulók figyelmébe. Falakiné Piltman Erikától, a zongora tanszak vezetőjétől megtudtuk, a zsűri nem konkrét darabot jelöl ki kötelező műnek, csupán a stílust határozza meg. A tanszakvezető hozzátette, a zenetörténeti stílusok tekintetében gyakran szerepel a versenyen romantikus, XX. századi vagy klasszikus darab. 
A műveket háromtagú zsűri előtt kellett bemutatniuk a versenyzőknek. A bizottság elnöke dr. Eckhardt Gábor Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, egyetemi adjunktus volt. A zsűri tagjai pedig László Éva, a Budapest XIII. Kerületi Zeneiskola tanára és Várayné Szüts Katalin zongoraművész, a győri Varga Tibor Zeneművészeti Intézet docense voltak.
A mai nap legjobbjai áprilisban utazhatnak Balassagyarmatra, a IX. országos négykezes zongora-és kétzongorás verseny döntőjére, ahol az ország legkiválóbb növendékei három napon át mérik össze tehetségüket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-12 14:31:30

Elmarad a Dürer kiállítás megnyitója, de a tárlat látogatható lesz


ajánlott cikk főképe

2020-02-25 19:59:59

Energetikai felújítás a Türr kollégiumában


ajánlott cikk főképe

2020-06-04 19:37:12

Trianon a velünk élő múlt, a velünk élő történelem


ajánlott cikk főképe

2020-03-15 10:51:42

Koszorúzással tisztelgett a város a 48-as hősök emléke előtt