Bemutatkoztak a zeneovisok


2012-03-12 18:07:02  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Bemutatkoztak a zeneovisok főképe
A Huszár Lakótelepi Óvodában már 18 éve működik zeneóvodai foglalkozás a középső és nagycsoportos óvodások számára. A zeneovisok a tanultakat minden évben bemutatják a Városi Óvodák tagóvodái pedagógusainak. Az idei évben, ma délelőtt került sor a zeneovis bemutató-foglakozásra.
- Kezdetben a zenei képességfejlesztő óra úgy indult, hogy a tehetséges gyerekeket egy csoportba gyűjtöttem azért, hogy egy kicsivel többet adjak nekik, mint a sima zenei foglalkozások keretében és az évek alatt a zeneovinak olyan nagy sikere lett a gyerekek körében, hogy ma már nem mondhatom azt, hogy csak a kiemelkedő zenei képességekkel bíró gyerekek járhatnak ide, már bárki jöhet erre a foglalkozásra – mondta Lőrinczné Kovács Éva óvónő.
Az orff hangszerek megismerésének, nevének megtanulása, megszólaltatása, majd a zenei alkotás örömének, az együttzenélés élményének köszönhetően különleges zenei élményhez jutnak a gyerekek. A foglalkozásokon különböző játékok során fejleszti a pedagógus a kicsik képességeit, legyen szó a figyelemmegosztásról, a koncentrációról, a memóriáról, a mozgáskoordinációról, a metrumérzékről vagy a zenei formaérzékről. Az órákon a zenei képességek mellett tehát az iskolára való felkészítés fejlesztése kap nagy hangsúlyt.
- Amint az ma is megfigyelhető volt, a mai gyerekek számára nagyon nehéz a megosztott figyelem képességének kifejlesztése, pedig erre a későbbiekben, az iskolában, például az olvasásnál lesz nagy szükségük. A metrumérzés fejlesztése, azaz a lüktetés érzésének fejlesztése pedig azért fontos, mert, amíg a gyerek nem érzi a zene ütemét, nem fog tudni szótagolni és összeolvasni sem - véli a szakember.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-19 11:44:36

Új rend a piacon és a parkolásban


ajánlott cikk főképe

2020-06-18 13:32:55

Lámpás kereszteződés épül a Somlai úton


ajánlott cikk főképe

2020-03-14 11:46:25

Helyi események - helyi emlékek


ajánlott cikk főképe

2020-04-23 17:21:58

Fertőtlenítik a pápai idősotthonokat