Hét pontban foglalták össze a borsosgyőri képviselők a település fejlesztési stratégiáját


2012-03-13 07:21:31  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Hét pontban foglalták össze a borsosgyőri képviselők a település fejlesztési stratégiáját főképe
Ismét összeült Borsosgyőri Városrész Önkormányzata a településen található művelődési ház nagytermében. A testületi ülésen a képviselők mellett részt vett Pápa város képviseletében Kanozsainé dr. Pék Mária jegyző és dr. Nagy Krisztina aljegyző. A napirendi pontok előtt felszólalt Kovács Ottó helyi lakos. A fiatalember a nagy nyilvánosság előtt kért bocsánatot a falutól és Pápa Város Önkormányzatától.
- 2010. tavaszán megfúrtam a Borsosgyőri út 32. szám előtt álló hársfák közül öt fát. Tettemet azért követtem el, hogy felmérjem, milyen állapotban vannak a hársfák, veszélyesek-e a volt iskola épületére. Most már tudom, ezzel a cselekedetemmel hibát követtem el és ezúton szeretnék nyilvánosan bocsánatot kérni. Pápa Város Önkormányzatával közvetítői eljárás keretében megállapodtam a jóvátételről. A jóvátétel négy részből áll: nyilvános bocsánatkérés, egy darab fa kivágása, szükség szerint gallyaztatás, fa ültetése az önkormányzat által kijelölt helyen az én költségemen és 200 ezer forint megfizetése az önkormányzat részére. Cselekedetemet nem rossz szándékkal követtem el, de tudom, hogy hibáztam. Nagyot hibáztam. Tettemet megbántam és kérem bocsánatkérésem elfogadását - fogalmazott Kovács Ottó, aki beszéde végén Máté István elnöktől külön bocsánatot kért a kialakult nézeteltérés miatt.
Ezt követően a testület három napirendi pontot tárgyalt meg. Elsőként dr. Burcsi Elemér orvos-igazgató beszámolóját hallgatták meg az Egészségügyi Alapellátási Intézet tevékenységéről, működési területeiről, majd a Borsosgyőri Sportegyesület és a Borsosgyőri Ifjúsági Sportegyesület 2012. évi támogatásának megállapításáról döntöttek a képviselők. A Borsosgyőri Sportegyesület 300 ezer forint, a Borsosgyőri Ifjúsági Sportegyesület 2012-ben pedig 700 ezer forint működési támogatásban részesül. Harmadik napirendi pontban Borsosgyőri Városrész Önkormányzata a városrészre vonatkozó fejlesztési javaslatait tárgyalta meg. A képviselők hét pontban gyűjtötték össze a falubeliektől származó, a jövőben megvalósítandó fejlesztéseket. A legsürgősebbnek a Dákai út végén lévő, körülbelül 150 m hosszú útszakasz aszfaltozását emelték ki, mely szakaszon 50-100 cm átmérőjű kátyúk keletkeztek. Emellett több út és járda aszfaltozására, csapadékvíz-elvezető árok tisztítására és közvilágítás-bővítésre irányuló fejlesztést szeretne megvalósítani a jövőben az önkormányzat. Szintén fontos fejlesztésként jegyezték fel az orvosi rendelő és a művelődési ház akadálymentesítését, felújítását valamint a sportpálya öltözőjének renoválását. Új fejlesztésként többek között egy játszótér kialakítása és ahhoz eszközök beszerzése, a kerékpárút meghosszabbítása a Borsosgyőri út páros oldalán, a Borsosgyőri úton elhelyezkedő két buszmegállónál - Nyárád felé haladva - két forgalomlassító sziget és gyalogátkelőhely kiépítése, az utcai sorfák kivágása, újratelepítése, valamint a Hangos híradó javítása, felújítása, szükség esetén bővítése szerepel.
A testület mindhárom napirendi javaslatot ellenszavazat nélkül elfogadta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-13 17:43:16

Üléseztek a nemzetiségi önkormányzatok


ajánlott cikk főképe

2020-04-01 15:02:18

A járvány elleni védekezésre fordítják a képviselői tiszteletdíjakat - újabb polgármesteri rendelet született


ajánlott cikk főképe

2020-02-29 21:39:31

Szívemhez szorítom


ajánlott cikk főképe

2020-06-28 19:42:44

Zenélő Magyarország Pápán is