Petőfi és a forradalom - vetélkedő a Munkácsyban


2012-03-13 17:07:15  | cikk: mo  | 


Petőfi és a forradalom - vetélkedő a Munkácsyban főképe
Egész héten ünnepi lázban égnek a diákok a Munkácsy Mihály Általános Iskolában. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeit és kiemelkedő irodalmi alakját, Petőfi Sándort ma délután történelmi vetélkedő keretében is felelevenítették a tanulók. A Petőfi és a forradalom címmel megrendezett verseny elősegíti a korszakban lezajlott folyamatok megértését. 
- Bármennyire is részletes a pedagógus által felvázolt korrajz és ismertetés a szabadságharcról, a diákok tudásában mindig lehetnek hiányosságok. Éppen ezért van szükség az ilyen típusú vetélkedőkre, mint a mai is, hiszen hozzájárulnak az ismeretek elmélyítéséhez – fogalmazta meg a verseny céljait Varga Erika. 
A magyar munkaközösség vezetője elmondta azt is, a vetélkedőn 5-6. és 7-8. osztályos diákok vettek részt. A 12 négyfős csapat munkáját e két kategóriában külön-külön értékelték a pedagógusok. A változatos feladatokat tartalmazó versenyen a tanulók a Petőfivel és a '48-as szabadságharc eseményeivel kapcsolatos ismereteikről adhattak számot. Játékos és kreatív feladatokon keresztül elevenítették fel – többek között – Petőfi Sándor életének állomásait, a 12 pont tartalmát, a tavaszi hadjárat eseményeit és a forradalom szereplőit. A történelmi tananyag ismeretanyagára épülő vetélkedőn egy előzetes feladatot is kellett teljesíteni a résztvevőknek. A tanulóknak fel kellett keresniük a pápai Petőfi-emlékhelyeket, lefotózni azokat és a mai versenyen bemutatni az elkészült felvételeket. 
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 164. évfordulója kapcsán szervezett iskolai ünnepséget holnap tartják az intézményben, melynek műsorát ezúttal az alsó tagozatos diákok állították össze.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-11 15:25:42

A színház után a könyvtárban is elmaradnak a programok


ajánlott cikk főképe

2020-07-05 11:26:33

Beck Zoli és a Szívemhez szorítom


ajánlott cikk főképe

2020-02-13 20:24:26

Gázcsere telep, Téglagyári út, Schwenczel rét - Megy a munka mindhárom helyen


ajánlott cikk főképe

2020-06-05 13:07:16

Részlegesen feloldották a látogatási tilalmat a szociális intézményekben