Regionális ipartestületi fórumot tartottak ma Pápán


2012-03-13 19:19:01  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Regionális ipartestületi fórumot tartottak ma Pápán főképe
Nem egyszerű a vállalkozások helyzete 2012-ben, ezért úgy döntött az ipartestületek regionális elnöksége, hogy Veszprém megye, Győr-Moson-Sopron megye, Zala megye és Vas megye ipartestületeinek elnökeit összehívja egy tanácskozásra, melynek ma délután városunk ipartestületi székháza adott otthont. Az ülésen olyan témák szerepeltek, mint például a szakképzési törvény, azon belül is a szakképzés és a tanuló foglalkoztatás, a civil törvény és a most megjelenő kamarai törvény valamint a kamarai regisztráció.
A vegyes ügyek mellett felkérték dr. Kovács Zoltán kormánymegbízottat, hogy tartson egy összefoglaló tájékoztatót a Veszprém Megyei Kormányhivatal működéséről, feladatairól és a kormány munkaadói érdekképviseletekkel kapcsolatos terveiről, Hancz István IPOSZ elnököt pedig egyeztetésre hívták a március 21-i rendkívüli országos elnökségi ülésről. A harmadik napirendi pontról, a TÁMOP 2.1. 4-09/1-2010-0007 pályázatról és a feladatok megbeszéléséről Károlyi Gyula, a Sopron és Vidéke Ipartestület elnöke adott tájékoztatót a megjelent ipartestületi képviselőknek.
A vállalkozások esetében öt visszatérő problémát emelt ki Szabó Tibor, a Pápa és Térsége Ipartestület elnöke: a közbeszerzést, a körbetartozást, a pályázati rendszer hiányosságait, a hatósági túlkapásokat és a bürokráciát.
- Ezeken a területeken mi azt látjuk, egy kicsit mintha elszaladt volna a ló. Ezért ülünk ma össze, hogy a fent említett témákat áttárgyaljuk - fogalmazott Szabó Tibor. Az elnök hozzátette, meglátásaikat és javaslataikat a problémák megoldására dokumentált formában szeretnék eljuttatni több országgyűlési képviselőhöz.
A szakképzésen belül a tanulóképzést emelte ki a pápai ipartestületi elnök. Mint mondta, nem egyszerű dolog ma tanulót fogadni, hiszen jól tudjuk, hogy pénzhiány van. Több vállalkozás is azt vallja, mivel pénzbe kerül a tanulóképzés, inkább nem vállalják. Ezt tetőzi, hogy a másik oldal sem áll mindig korrekten a dolgokhoz, a tanulók egyre fegyelmezetlenebbek, és vannak, akik rendszertelenül látogatják az órákat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-18 16:13:54

Újra indul a személyes ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban


ajánlott cikk főképe

2020-05-12 08:21:45

A Nehézfiúk a Fő téren és a volt Kilián lakótelepen muzsikáltak


ajánlott cikk főképe

2020-03-07 19:59:17

Anyád kínja


ajánlott cikk főképe

2020-03-23 13:37:12

A Fidelitas segítséget ajánl az idősek ellátásához