Zajlanak az előkészületek a városi ünnepségre


2012-03-14 13:59:55  | cikk: mo  | 


Zajlanak az előkészületek a városi ünnepségre főképe
Nagy gonddal zajlanak a holnapi városi emlékünnepség előkészületei a Március 15. téren. A színpad már áll, a szereplők, közreműködők lázasan próbálják a koreográfiát, a technikusok ellenőrzik a részleteket.
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 164. évfordulója alkalmából szervezett városi megemlékezés holnap délelőtt háromnegyed 9-kor a katonai díszalegység és a Pápai Huszáregyesület lovas hagyományőrzőinek bevonulásával, a Pápai Fúvósok Egyesülete toborzójával kezdődik. A Himnusz hangjai után Unger Tamás alpolgármester emlékezik a 1848-49-es eseményekre, majd Él a nemzet! címmel zenés irodalmi összeállítás várja az érdeklődőket a március 15-i városi rendezvény keretében. A prózát, vásári komédiát, táncos produkciókat tartalmazó műsort idén a Teleszterion Színházi Műhely művészeti vezetője, Komáromi Sándor állította össze. A négy generáció közreműködésével zajló ünnepi műsorban fellép a JMSZK Vadvirág Néptáncegyüttese, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája néptánc tanszakos hallgatói, a Tánc-Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Rügyecskék csoportja, felnőtt vegyeskarok férfi énekesei, Kincses László, Müller Sára, Müller Kata, a Ramazuri Társulat valamint a Teleszterion Színházi Műhely tagjai. A talpalávalót a salgótarjáni Dűvő népzenekar húzza. 
A zenés irodalmi összeállítás után a rendezvény a Pápa Város Önkormányzata által alapított kitüntetések átadásával folytatódik, majd a díszsortűz és a koszorúzás után a program a Szózat hangjaival zárul.

A városi emlékünnepség miatt reggel 9 órától a Március 15. teret lezárják a gépjárműforgalom elől. A rendezvény ideje alatt a térre nem lehet behajtani.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-14 15:08:50

MOB elnöki látogatás az épülő atlétikai központnál (frissítve)


ajánlott cikk főképe

2020-04-20 19:37:09

Dr. Áldozó Tamás: Minden városi óvoda fogad kisgyermekeket


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 16:15:53

Kezdődik a Gróf úti járdafelújítás


ajánlott cikk főképe

2020-07-14 17:32:26

Megújul a színházépület