Rendkívül sikeres a Barokk roadshow


2012-03-15 07:18:03  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Rendkívül sikeres a Barokk roadshow főképe
A pápai Esterházy-kastély népszerűsítésére február végén egy újfajta programot indítottak útjára, a Barokk roadshow-t, mellyel Veszprém megye általános iskoláiba látogatnak el.
A roadshow alkalmával az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola zászlóforgató és barokk tánccsoportja mutatkozik be látványos produkciójával. A koreográfiát Müller Zoltán és Müller Anita táncpedagógusok tanították be, megjelenítve a barokk főúri életet.
Mészárosné Varga Veronika ügyvezető igazgató hírportálunk kérdésére elmondta, a február végén indult roadshow-val Zirc, Bakonybél, Olaszfalu és Várpalota általános iskoláiban már közel 750 diák kapott ízelítőt a pápai Esterházy-kastély programjaiból. Terveik között szerepel, hogy Celldömölkre, Ajkára, Tapolcára és Veszprémbe is elviszik kastélyunk hírnevét.
A vendéglátó intézmények tanulóinak lehetőségük nyílik barokk ruhába beöltözni, valamint egy barokk táncházban elsajátítani az alaplépéseket Müller Zoltán táncpedagógus segítségével. Az érdeklődő tanárok fényképes prezentációt hallgathatnak meg városunk nevezetességeiről.
A program végén a Pegazus Színház két játékmestere kalauzolja a gyerekeket a barokk kort megidéző világba játékos foglalkozásukkal.
Az Esterházy-kastély március 31-én nyitja meg újra kapuit a látogatók előtt.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-15 18:39:28

Indul a téglagyári úti sportcentrum székházának építése


ajánlott cikk főképe

2020-04-27 15:54:50

Inkább támogassuk a védekezésben dolgozókat - sajtótájékoztatót tartott a városvezető


ajánlott cikk főképe

2020-04-06 08:51:27

Vigyázzunk rájuk!


ajánlott cikk főképe

2020-04-10 19:57:42

Nem lesznek nyilvánosak a szentmisék húsvétkor sem