Rangos kitüntetést kapott két ifjú pápai huszár


2012-03-15 19:58:25  | cikk: mo  | 


Rangos kitüntetést kapott két ifjú pápai huszár főképe
A március 15-i városi ünnepség előtt néhány perccel a Tarczy Lajos Általános Iskola épülete előtt sorakoztak fel a Pápai Huszáregyesület lovas hagyományőrzői. A megemlékezés előtti emelkedett hangulatban Varga Sándor hagyományőrző huszár főhadnagy az egyesület két ifjoncának a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség által alapított rangos kitüntetését adta át.
A Pápai Huszáregyesület két lelkes fiatalt, Dóczi Barna és Tóth Gergely hagyományőrző huszár tizedeseket terjesztett fel a szövetséghez az elismerések átvételére. Varga Sándor érdeklődésünkre elmondta, Dóczi Barna és Tóth Gergely rendkívül aktív és lelkes tagjai a nagy múltú pápai egyesületnek, minden helyi rendezvényen és több országos programon méltón képviselik a magyar hagyományőrzést. A főhadnagy hozzátette, a kitüntetéssel is próbálják motiválni a fiatalokat, hogy továbbra is ilyen intenzitással vegyenek részt az egyesület életében. Dóczi Barna és Tóth Gergely a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség Érdemkeresztje bronz fokozatát vehette át ma délelőtt.
A fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség jubileumi közgyűlésén Varga Sándor hagyományőrző huszár főhadnagy a szövetség Lovagkeresztjét, Bedők János hagyományőrző huszár százados a szervezet által alapított Csillagrend arany fokozatát, a szövetség által adományozott legmagasabb kitüntetést vehette át március 10-én, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A szövetségi kitüntetéseket Hende Csaba honvédelmi miniszter adta át a pápai hagyományőrzőknek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-21 14:47:05

550 millió támogatás a vajdai bölcsődére


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 22:45:28

Megindult a munka a Juhar utcában is


ajánlott cikk főképe

2020-03-14 11:46:47

Otthonról dolgozik a polgármester


ajánlott cikk főképe

2020-03-23 13:37:12

A Fidelitas segítséget ajánl az idősek ellátásához