Gondűző borocska mellett


2012-03-15 20:16:10  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Gondűző borocska mellett főképe
Nem kimondottan az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra emlékeztetett a Szó és Kép Színpad ma esti színpadi játéka, holott Petőfi Sándor neve szorosan összefügg március 15-ével.
- Az est miértje egy vonzalom Petőfi Sándor és költészete iránt. Aktualitása pedig abban rejlik, hogy március 15-én szerettük volna egy kicsit megvilágítani a költő szenvedélyét, a szabadság és a szerelem iránti vágyát, hiszen verseiben mindkettő megtalálható és gyakran sugárzik is belőlük.
Csukrádi Sándor az idős Petőfi képében emlékezett vissza a fiatal költő, a pápai kollégista szellemére prózák és 23 vers elszavalásával.
„Gondűző borocska mellett Vígan illan életem; Gondűző borocska mellett, Sors, hatalmad nevetem” - írta Petőfi Sándor 1842. áprilisában a Hódoska vendéglőben. Nemzetünk egyik legismertebb és legkiemelkedőbb költője rövid élete, 26 éve alatt több mint ezer verset írt, ám először Pápán írta le a nevét úgy, hogy Petőfi Sándor. Erre mondta azt a rendező, Csukárdi Sándor, hogy tulajdonképpen Petőfi Pápán született. Csukárdi Sándor mellett az est során közreműködött Rózsás Hajnalka, Vida Anna és Hujber András, valamint a költő által is nagyra becsült somlói nedű, melyet a Bogdán Pincészet biztosított a közönségnek.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-02 17:42:25

Színes programok a munkácsys Erzsébet táborban


ajánlott cikk főképe

2020-02-20 18:58:39

A katolikus Pápa - dr. Mail József és Salgó Ferenc voltak a vendégek


ajánlott cikk főképe

2020-07-04 12:35:22

Átadták a Külső-Várkerti Futópályát


ajánlott cikk főképe

2020-03-15 20:32:11

Mától látogatható a Dürer-kiállítás a kastélyban