Saláta és kukoricakása készült a Munkácsyban


2012-03-19 16:43:55  | cikk: mo  | 


Saláta és kukoricakása készült a Munkácsyban főképe
Cukor helyett mézet, üdítő -és energiaital helyet vizet fogyasszunk – hangzott el a Munkácsy Mihály Általános Iskola ma délutáni foglalkozásán, melyen a pápai Megújulás Klub tagjai hívták fel a figyelmet az egészséges táplálkozás jelentőségére. Az intézményben az egészséges életmódra nevelés jegyében megszervezett programon az emlőműtött hölgyeket tömörítő civil szervezet tagjai beszélgetés formájában irányították a fiatalok figyelmét arra, hogy az egészséges táplálkozás már gyermekkorban is rendkívül fontos. A cukros üdítőitalok, az édesítőszert és koffeint tartalmazó energiaitalok, a chips és az édesség helyett jobb választás egy kis dió, alma, saláta vagy a kitűnő minőségű pápai csapvíz – derült ki a foglalkozáson.
A Megújulás Klub tagjai nemcsak jótanácsokkal látták el a gyerekeket, hanem két rendkívül gyorsan és könnyen elkészíthető étellel is megismertették a felső tagozatosokat. A fiatalok Hörömpöly Imréné vezetésével közösen készítettek egy citrommal ízesített mézes-mustáros káposztasalátát valamint kukoricakása felhasználásával készült túrógombócot. Ez utóbbit akár édesen – természetesen mézzel édesítve – és sósan, kevés tejföllel is kipróbálhatják azok, akik egészséges ételekre vágynak – tudtuk meg a klub vezetőjétől. 
Hörömpöly Imréné érdeklődésünkre elmondta, tervezik, hogy akár több alkalommal is szerveznek hasonló foglalkozásokat, hiszen nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az egészséges életmód az egészséges alapanyagokból készült ételeknél kezdődik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-14 11:46:25

Helyi események - helyi emlékek


ajánlott cikk főképe

2020-07-02 22:59:09

Dalos Fő tér


ajánlott cikk főképe

2020-02-22 22:46:04

A. Tóth Sándor emlékére


ajánlott cikk főképe

2020-06-20 21:24:02

Kétnapos nemzetközi kutyakiállítás Pápán