A mai napon egy kicsit mindenki ír - Szent Patrik ünnepe a Tarczyban


2012-03-19 18:43:57  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A mai napon egy kicsit mindenki ír - Szent Patrik ünnepe a Tarczyban főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskola kéttannyelvű tagozata immáron harmadik éve szervezi meg az írek védőszentjének ünnepét, a Szent Patrik-napot. Az ünnepet a gyerekek vidám felvonulással tették emlékezetessé a kéttannyelvű intézmény és a főépület között a Pápai Fúvósok Egyesülete kíséretében. Ezen a napon egy kicsit mindenki ír, tehát mindenki valami zöld színű ruhadarabot visel vagy zöldre festi az arcát.
Nagy Gabriella szervező kérdésünkre elmondta, a diákok már napokkal ezelőtt izgatottan készültek a mai felvonulásra, hiszen zöld zászlókat, kalapokat, lóheréket készítettek.
A lelkes fúvósokkal szervezett program hatalmas sikert aratott a járókelők körében is.


Képek:

Szent Patrik napja évente megtartott ünnep, Írország egyik védőszentje tiszteletére, az írek nemzeti ünnepe. Március 17-én tartják, azon a napon, melyen a hagyomány szerint Patrik meghalt. Munkaszüneti nap Észak-Írországban, Írországban, Montserratban és Newfoundland és Labrador kanadai tartományban. Kanada többi részén, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Új-Zélandon és az Egyesült Államokban sok helyen megünneplik, de nem hivatalos ünnepnap.
Forrás: www.wikipedia.hu

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-05 16:12:18

Lada Nivát kaptak a közterület-felügyelők


ajánlott cikk főképe

2020-02-29 18:19:16

Felolvasóest Wass Albert tiszteletére


ajánlott cikk főképe

2020-04-29 20:50:33

Megkezdődött a kivitelezés a Külső-Várkertben


ajánlott cikk főképe

2020-06-04 19:37:12

Trianon a velünk élő múlt, a velünk élő történelem