Szerdán folytatódik az elektronikai hulladékgyűjtés


2012-03-19 20:08:31  | cikk: HuHa  | 


Szerdán folytatódik az elektronikai hulladékgyűjtés főképe
Négy helyszínen, ma délelőtt és délután is tartott az elektronikai hulladékgyűjtés a városban. A Közszolg Kft. által szervezett és az erre a tevékenységre engedéllyel rendelkező cég által lebonyolított begyűjtés első napján már több tonna elektromos berendezést adtak le a lakosok. A begyűjtő teherautó délelőtt a Juhar utcai telephelyen és a Várkerti parkolóban, délután pedig a Fecske utcában és a Fiumei utcában várta a pápaiakat. Az előző évek alatt bejáratott helyszínen, a Juhar utcában már délelőtt megtelt a kocsi, így a lomot elszállították Győrbe, az autó pedig délután visszatért a következő helyszínre. De nemcsak a Juhar utcában, a többi gyűjtőponton is megrakták a teherautókat lomokkal. Legtöbben régi képcsöves tévéjüktől és használhatatlan számítógépüktől váltak meg, de szép számmal gyűltek az elektromos a konyhai berendezések és egyéb háztartási eszközök. Volt, aki autóval vitte a feleslegessé vált holmikat a gyűjtőpontra, volt, aki egy kullót rakott meg a kidobásra szánt berendezésekkel, és érkeztek biciklivel és gyalogosan is a kisebb tárgyakkal. Az első napon sikeresnek értékelhette a begyűjtést a Közszolg Kft. Az elektronikai hulladékgyűjtés iránt persze a színesfémgyűjtők is érdeklődtek, ezért a szervezők a közterület felügyelők és a polgárőrök segítségét kérték a begyűjtő pontok rendjének megóvására. A helyszíneken nem is volt probléma, viszont úgy hallottuk, hogy a lomizók a gyűjtőpontokra igyekvő autósoktól próbálták megvenni a leadásra szánt holmikat, sőt házakhoz is becsengettek.
Az elektronikai hulladékgyűjtés szerdán, március 21-én folytatódik. 10-14 óráig a Vajda lakótelepen, a posta parkolóban, valamint a volt Kilián lakótelepen a bútorbolt mellett, délután pedig 18 óráig a Mézeskalács utcában és Tapolcafőn várják majd a teherautók a kidobásra szánt elektromos berendezéseket. Mészáros Csaba, a Közszolg Kft. ügyvezetője arra figyelmeztetett, az elektronikai hulladék veszélyes hulladéknak minősül, így azt a hagyományos kukákba dobni tilos, érdemes tehát kihasználni a díjmentes szolgáltatást.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-12 13:44:39

Szent Benedek búcsú


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 13:24:04

Húsvéti ajándék százezer forint értékben


ajánlott cikk főképe

2020-06-03 13:18:05

Kedd óta ismét kinyitottak az iskolák, bár a digitális munkarend megmaradt


ajánlott cikk főképe

2020-02-18 20:03:12

Emlékállítás a rendszerváltásnak