A tél ragyogása - fotópályázat a természetvédelemért az Erkelben


2012-03-20 17:13:39  | cikk: mo  | 


A tél ragyogása - fotópályázat a természetvédelemért az Erkelben főképe
Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatos nevelésre. A természetvédelem és az energiatakarékosság gondolatának magját már az alsó tagozatban el kell ültetni – vallja a tantestület. Éppen ezért mind alsó, mind felső tagozatban több alkalommal esik szó a környezetvédelemről és az energiatakarékos gondolkodásról.
Az intézmény azonban nemcsak szavakkal igyekszik környezettudatos gondolkodásra sarkallni diákjait. Amellett, hogy pályáztak az Ökoiskola cím elnyerésére, tavaly szeptemberben felállították az ún. ZölDök-öt, vagyis a Zöld Diákönkormányzatot, melynek feladata, hogy e tevékenységet a diákközösség felé közvetítse. Molnár Martin, a ZölDök vezetője elmondta, hetente tartják összejöveteleiket, melyeken megbeszélik az aktuális programokat, feladatokat. Az idei tanévben már számos program és iskolai akció megvalósult, most például nagy erőkkel készülnek a tavaszi papírgyűjtésre, ezenkívül két pályázatot hirdetettek meg az elmúlt hetekben. Az „Ősz varázsa” után most a „Tél ragyogása” címmel hirdettek fotópályázatot a diákok körében, melyre érkeztek is bőven alkotások, hiszen a téli időjárás sokakat megihletett.
Kucsera Ágnes az iskolai diákönkormányzat elnökeként kötelességének érezte, hogy induljon a pályázaton, jó példát mutatva ezzel diáktársai előtt. Kucsera Ágnes a Várkertben lopott el egy téli pillanatot, a zúzmarás fák ihlették meg. A fotópályázatra azonban nemcsak saját készítésű alkotással lehetett nevezni: Varga Dominika például édesanyja fotóit nevezte a versenyre, az alkotásokat azonban ő válogatta ki. Elmondása szerint azokat a fotókat hozta el az iskolába, melyek a legjobban tükrözik a táj téli szépségét. Az őszi megmérettetést Molnár Kata nyerte meg a nagypapája fotójával, s most újra indult a pályázaton. Ezúttal egy jégcsapba burkolózott kilincset ábrázoló fotót választott a nagypapa fényképei közül.
A pályamunkák egy részét már ki is állították a ZölDök faliújságon. A fotókra szavazni lehet, a legjobb alkotások gazdája pedig értékes nyereményben részesülnek. Legutóbb könyvjutalmat és színházi belépőt kaptak a nyertesek, idén pedig állatkerti séta lesz a győztes jutalma. Ludvig Andrea szabadidő-szervezőtől megtudtuk, nem titkolt célja az intézménynek, hogy a későbbiekben egy nagyszabású kiállítást állítson össze a négy évszak fotóiból, úgyhogy hamarosan készülhetnek a tanulók a „Tavasz színei” címmel kiírandó pályázatra.

A fotópályázat leginkább a felső tagozatosokat mozgatta meg, ezért nem maradhattak feladat nélkül az alsósok sem. A kisebbek rajztehetségüket vethették latba, hiszen nemrég zárult az energiatakarékosság jegyében meghirdetett rajzpályázat az intézményben. A gyerekek igencsak aktívak voltak, több mint 50 munka érkezett a megmérettetésre – tájékoztatott Ludvig Andrea. A legjobb gyermekalkotások egy részét paravánon mutatják be a diákközönségnek, akikben a rajzok által talán még jobban tudatosul, miként védhetik környezetüket, milyen módon takarékoskodhatnak az energiaforrásokkal.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-07 14:20:02

Tartós élelmiszercsomagok a Máltai Szeretetszolgálattól


ajánlott cikk főképe

2020-06-10 13:43:24

Kettő nyári tábort kínál a könyvtár


ajánlott cikk főképe

2020-02-13 21:55:42

Üléseztek a részönkormányzatok


ajánlott cikk főképe

2020-02-25 19:59:59

Energetikai felújítás a Türr kollégiumában