Már a harangok sincsenek biztonságban


2012-03-20 22:38:30  | cikk: Császárné Elek Veron  | 


Míg a közelmúltban Ihász község kápolnájának tetejéről az öntött vas kereszt tűnt el, addig a hétvégén a magyargencsi temetőből már a lélekharangot is ellopták ismeretlenek. A kb. 100 kg súlyú harangot négy csavar rögzítette a harangházhoz, melyek közül a két jobb oldalit letörték az elkövetők, a tartó tengelyt pedig kiemelték a csapágyból. „Ügyeskedésük” eredményeként a harang a földre esett, amit aztán elvittek a temetőből. Az 1853-ban készült bronz tárgy értéke 150.000 Ft-ra tehető. Fémhulladékként értékesítve valószínűleg ennél kevesebbet kapnak érte a tolvajok. A Pápai Rendőrkapitányság lopás bűncselekménye miatt folytat nyomozást az ügyben.

Képek:

nincsenek képek

A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-28 13:33:36

Baleset-megelőzési előadás általános iskolásoknak


ajánlott cikk főképe

2020-03-12 13:30:36

„Bikesafe” regisztráció Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-05-11 08:31:15

Figyeljünk a gyalogosokra! - A balesetek megelőzése közös érdek


Négy nagydémi férfi rendszeresen agancsokat gyűjtött az erdőben, egyikőjük egy vadtetem fejét is hazavitte. Ellenük lopás miatt folyik nyomozás.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Pápai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást...

2020-03-12 13:27:57

Pápai Rendőrök visszaadták a trófeát a vadásztársaságnak