Sándor, József, Benedek nap a Weöresben


2012-03-21 10:19:06  | cikk: Véseiné Kárpáti Ágot  | 


Sándor, József, Benedek nap a Weöresben főképe
A Weöres Sándor Általános Iskola alsósai március 19-én vidám, játékos sportos órákon köszönthették a kellemes tavaszi időt, melyet Sándor, József, Benedek el is hozott mindenki örömére.
Korán reggel a 3. és 4. osztályos fiúk segítségével Géza bácsi az egész tornatermet szinte "kommandós pályá"-vá építette át.
Az akadályok között megtalálható volt a "kúszóalagút", a "magaslati átkelő", a "hegyi menetelés", melyeket a különböző akadályok közti átkelés, szlalomozás, ugró és futó feladatok kötöttek össze illetve színesítettek.
A gyerekek, miután megismerkedtek a nap népszokásaival, izgatottan vetették be magukat a pályára. Egymást biztatva, segítve vették a különböző akadályokat, az ügyesebbek hamar kitalálták a könnyebb megoldásokat, szeretettel segítették a bátortalanabbakat, hamar minden gyermek arcán a vidámság, a mozgás öröme látszott.
A feladatok megoldása, a pálya jellege jó felkészülést jelentett a közelgő kirándulásokra, túrákra. Reméljük, nemcsak az iskolai programokon, hanem családjuk, barátaik körében is hasznosítják a tanultakat a gyerekek.
Tanulóink a próbatétel után lesik-várják a visszatérő fecskéket, gólyákat, akiknek ez idő tájt kell megérkezni, reméljük koszos tollal, mert az bő termést ígér.
A madarak énekét is hallgathatják, hiszen József kiosztotta már a sípot nekik.
Figyelhetik, hogy Benedek napján dörög-e az ég, akkor száraz nyárban lehet részünk.
A további jó idő reményében, a mozgás, a játékosság, a segítőkészség örömével térhettek haza a gyerekek ezen a napon az iskolából.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet