„Bármikor megengedheted magadnak” - Játék az uszodában a víz világnapján


2012-03-21 20:14:43  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra, Weöres  | 


„Bármikor megengedheted magadnak” - Játék az uszodában a víz világnapján főképe
A Weöres Sándor Általános Iskola és a Pápai Víz és Csatornamű Zrt. közösen szervezte meg a víz világnapja alkalmából azt a nagyszabású rendezvényt, melynek a Várkertfürdő uszodai medencetere adott otthont ma délután.
Horváthné Bátor Mária, a program szervezője érdeklődésünkre elmondta, a rendezvény apropóját a múlt évben sikert aratott Egészségnap adta. Akkor a szülőkkel közösen töltöttek el egy kellemes délutánt, most viszont a város többi iskoláját is meghívták, hogy egy játékos, vidám programon vehessenek részt.
- A program célja a  környezettudatos magatartás kialakítása tanulóinkban. Felhívni a figyelmet az olykor teljesen természetesnek tűnő dolgokra, ami körülveszi őket a vízzel kapcsolatban, mint pl. az élet körforgása, a vízgazdálkodás, a környezet- és vízvédelem. Ezenkívül cél a gyerekek tevékenységén alapuló ismeretbővítés, tapasztalatszerzés, kompetenciafejlesztés, a környezettudatos magatartás fejlesztése – fogalmazott a program szervezője.
Az ünnepélyes megnyitón Horváth Attila iskolaigazgató és dr. Lukács Endre, a Pápai Víz és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a szép számban megjelent diákokat, s arra biztatta őket, hogy vigyázzanak a vízre, mint éltető kincsünkre.
 A változatos délutáni rendezvény keretében elhangzott A vizek fohásza című vers, majd a program vizes palackok dallamával folytatódott. Az alkalmon az intézmény Zöld Bajnok csapata a vízlábnyomról és a vízfogyasztásról tartott előadást, majd Szili Ágnes vizsgáló laboratórium-vezető beszélt a víz világnapjáról, s annak fontosságáról, szerepéről. Később megkezdődött az izgalmas versengés a vízben és a vízparton egyaránt. A legérdekesebb feladatnak talán a horgászat bizonyult, melyben egy aranyhalat kellett a medencéből kihalászni, s abból elméletben halászlevet főzni. A látványos feladványok mellett a vízmű szakemberei közreműködésével vízminőséget is vizsgálhattak az érdeklődő tanulók.
A program elmaradhatatlan része a búvárbemutató volt, melyet hatalmas érdeklődéssel tekintettek meg a diákok és a tanárok is.
A játékos délután viziparty-val zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-16 14:26:05

Az MSZP helyi szervezete felajánlja a segítségét annak, aki igényli


ajánlott cikk főképe

2020-03-26 15:37:41

Több száz kilónyi gyümölcsöt vehetett át az MH Pápa Bázisrepülőtér


ajánlott cikk főképe

2020-02-15 11:39:31

A farsangi népszokásokról


ajánlott cikk főképe

2020-06-09 15:39:55

A szentmisék megtartásának szabályai is tovább enyhültek