Konferencia a hátrányos helyzetű gyermekekért


2009-12-09 12:30:05  | cikk:  | 


Konferencia a hátrányos helyzetű gyermekekért főképe
A Pápai Többcélú Kistérségi Társulás Munkaszervezetének Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata szakmaközi tanácskozást tartott ma délelőtt a Jókai Mór Művelődési Központ előadótermében. A résztvevők a rászorulók megsegítése érdekében kacsolódási pontokat kerestek a Cigány Kisebbségi Önkormányzatok, a történelmi egyházak és a Gyermekjóléti Szolgálat munkájában.

- Sajnos egyre súlyosabbak a problémáink, hiszen egyre növekszik a hozzánk forduló hátrányos helyzetű családok száma. A konferencia célja, hogy megpróbáljunk szoros együttműködést kialakítani a résztvevő szervezetekkel, megpróbáljuk felhívni magunkra a figyelmet. Fontos, hogy tudjanak rólunk az emberek. Tudják, hogy létezünk és nemes cél érdekében küzdünk – hangsúlyozta Molnár Mónika, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetője.

Molnár Mónika hozzátette, a rászorulók jórészt a roma lakosság köréből kerülnek ki. A Szolgálat munkatársai abban bíznak, hogy a Cigány Kisebbségi Önkormányzatokkal folytatott tárgyalások segítséget nyújthatnak az ügyfelekkel történő kommunikációban.

- Mindezt az egyházak karitatív tevékenysége egészíti ki. A lelkészek nagy segítségünkre vannak, hiszen sok esetet ők látnak el, ami aztán hozzánk már nem jut el. Ennek természetesen örülünk, mert mindig azt szoktuk mondani, hogyha mi tudunk róla, akkor már nagy a baj – fogalmazott Molnár Mónika.

A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat ezzel a konferenciával kívánja felhívni azon személyek figyelmét, akiknek módjában áll bármilyen támogatásban részesíteni a hátrányos helyzetű gyermekeket. A szervezet jelenleg közel 700 ágyneműt és szaloncukrot oszt a rászorulóknak.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-09 19:10:36

A sportcsarnok küzdőterén is megindult a munka


ajánlott cikk főképe

2020-02-08 13:51:14

Tudásalapozó Tanoda indul Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-02-14 23:04:41

Természettudományok vonzásában


ajánlott cikk főképe

2020-03-04 13:40:47

Pénz7 a Petőfiben