A.Tóth Sándortól Deim Pálig – Kiállítás a Refiben


2012-03-22 21:53:35  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A.Tóth Sándortól Deim Pálig – Kiállítás a Refiben főképe
A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája dísztermében adták át a nagyközönségnek A.Tóth Sándortól Deim Pálig című, egy magángyűjtemény anyagából rendezett kiállítást, melyet ifj. Tislér Géza református lelkész nyitott meg. Kovács Péter igazgató köszöntőjét követően Varga Ernő és Miklós Csongor J.S.Bach: Arioso művét adta elő. Ifj. Tislér Géza a szép számú érdeklődőnek elmondta, szívének több kép is nagyon kedves, a tárlat sokszínűsége lenyűgözte, különösen A.Tóth Sándor festményei.
- Azokat a képeket szeretem, melyek tájhoz kötődnek, ilyen például A.Tóth Sándor vagy Ircsik József művei, de még hosszan lehetne sorolni, édesapám például A. Tóth Sándor tanítványa volt. Nagy örömömre szolgál, hogy én nyithatom meg a tárlatot, Róka Lajos a kiállítás egyik megálmodója kért fel rá, ezt követően meg is látogattam a családot, ahol nagyon jót beszélgettünk. A Biblia azt mondja, „Ahol a kincsed, ott a szíved is”, azt gondolom ez önmagáért beszél, hiszen ezeket a képeket felfoghatjuk kincseknek, és mint ilyenek, időtlenek, a múlandón felül valók. Nem a képekről egyenként szeretnék beszélni, sokkal inkább arról az attitűdről, hogy mi indít valakit arra, hogy elkezdjen képeket gyűjteni és micsoda érték gyűjteni. Köszönöm, hogy a Pápai Református Kollégium helyt adott ennek a kiállításnak, az intézmény jó érzékkel tartja számon az értékeket, és adja tovább a következő generációnak.

A kiállítás április 4-ig tekinthető meg Pápai Református Gimnázium dísztermében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-20 14:56:30

Újabb védőfelszerelések a kórháznak és a mentőknek


ajánlott cikk főképe

2020-02-26 20:30:06

A jazz mindenek előtt


ajánlott cikk főképe

2020-02-27 15:40:17

Az influenza járvány miatt látogatási tilalom lépett életbe a kórházban


ajánlott cikk főképe

2020-02-24 14:13:35

Már az első napon találtak leleteket - Megkezdődött a régészeti próbafeltárás