Akikre büszkék vagyunk - Régi türrös diákok a Türr-napokon


2012-03-23 19:47:04  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Akikre büszkék vagyunk - Régi türrös diákok a Türr-napokon főképe
A Türr István Gimnázium és Kollégium a hagyományoknak megfelelően idén is megtartotta a Türr-napokat. A pénteki „komoly” napra minden évben olyan volt türrös tanulókat hívnak meg előadónak, akik híresek lettek. A szombati vidám napon inkább a sporté és a kikapcsolódásé lesz a főszerep. Idén a 12.A osztály felelt a program megszervezésért, akik a mai napra tíz előadót hívtak az intézménybe, emelve ezzel a nívós esemény színvonalát. A délelőtt során természetesen szellemi vetélkedő is várta a diákokat.
Dr. Hoffmann Gyula a szex kromoszómákról, dr. habil Vass László a marketing szerepéről, dr. Kovács Jenő a praktizáló állatorvosokról, dr. Sydó Tibor a dohányzásról és a rizikó faktorokról, dr. Süth Miklós az élelmiszerbiztonságról, dr. Szabadics János pedig agyunk működéséről tartott érdekes prezentációt a diákoknak, akik figyelmesen hallgatták az előadókat, majd kérdeztek is az egykori türrös tanulóktól.
- 1984-ben végeztem Szabó tanár úr osztályában. Sajnos nagyon ritkán járok Pápára, de amikor csak lehet, jövök. Jó pár évvel ezelőtt tartottam már előadást a Türrben, aminek akkor is és most is örömmel tettem eleget. Sokat köszönhetek ennek az iskolának, főként Pénzes tanár úrnak és Gruber Marianna tanárnőnek, ők indítottak el pályámon. Sok tudást és barátot szereztem itt a négy év alatt - mondta dr. Kereszt Attila biológus.
Lélegzetelállítónak bizonyult Pimper István előadása, aki 1977-ben végzett a Türr Gimnáziumban. Előadásában a Mit tud a 3D technika az orvostudományban? témáról beszélt, s mutatott be gyönyörű 3D technikával készült fotókat.
A programon a rendőrség képviseletében Császárné Elek Veronika az internetes bűnözésről beszélt, de a bázisreptérről is érkezetek katonák, kiknek előadását angol nyelven is hallhatták a diákok.
A komoly nap zárásaként Petőfi Sándor: A helység kalapácsa című komikus eposzt nézhették meg a türrösök a JMSZK színháztermében. 


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-26 16:56:46

Cseppképpont - Kamarakiállítás nyílik szombaton a Kékfestőben


ajánlott cikk főképe

2020-03-17 15:35:49

Csak sürgős műtéteket, beavatkozásokat végezhet a kórház


ajánlott cikk főképe

2020-04-20 19:37:09

Dr. Áldozó Tamás: Minden városi óvoda fogad kisgyermekeket


ajánlott cikk főképe

2020-02-20 18:58:39

A katolikus Pápa - dr. Mail József és Salgó Ferenc voltak a vendégek