Az energiatakarékosság fontosságának támogatásáról gyűjtöttek aláírást a Weöres iskolások


2012-03-23 19:57:57  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Az energiatakarékosság fontosságának támogatásáról gyűjtöttek aláírást a Weöres iskolások főképe
A Weöres Sándor Általános Iskola 2011. októberben jelentkezett az EON és a Global Action Plan nemzetközi környezetvédelmi szervezete által kiírt pályázatra, melynek címe: Zöld Bajnokok. Az országosan meghirdetett pályázat célja, hogy az energiatakarékosságra ösztönözze a lakosságot. A kezdeményezéshez négy ország csatlakozott, köztük Magyarország is, 12 iskolával, melyek között szerepel a Weöres iskola. Az intézmény korábban már pályázott az Ökoiskola címre is, melyhez ez kiváló referenciája lehet. - A program lényege, hogy a diákok elsajátítsák az energiatakarékos magatartást, valamint spórolniuk kell az iskolában a gázzal és a villannyal. Ezért a pályázat elején egy környezeti felmérés keretében szakemberek segítségével kiszámoltuk, hogy milyen erőforrásokat használ fel az intézményünk a környezetből. Az adatokat elküldtük az EON-nak és a Global Action Plan-nek is, akik egy szénkalkulátorba táplálják a számokat, ami kiszámolja az iskola „szén-lábnyomát”. A soron következő mérés áprilisban lesz majd, ez idő alatt zajlik a kampány, melynek keretein belül rengeteg színes programot szervezünk, pl. szelektív szemétgyűjtést, áramtakarékossági akciót, aláírásgyűjtést. A legnagyobb megtakarítást elért intézményeket értékes díjakban  részesítik majd - mondta el hírportálunk kérdésére Pulay Róbertné szervező.
Ma délután néhány lelkes diák két élelmiszer-áruház előtt gyűjtött aláírást a város polgáraitól az energiatakarékosság fontosságának támogatása érdekében.
A kampány április végén folytatódik, amikor iskolai és városi vetélkedőt szerveznek a megújuló energiák és a környezetvédelem témakörében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-23 14:50:58

Május elején még nem indul el a lomhulladékgyűjtési program


ajánlott cikk főképe

2020-02-24 20:51:56

Az MSZP klímavédelmi akciótervét ismertették


ajánlott cikk főképe

2020-02-26 22:32:07

Éves szakmai tanácskozás a Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál


ajánlott cikk főképe

2020-04-16 12:24:16

Kovács Ottó lett a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltségvezető