"Nagy hangok szólaltak meg" - jótékonysági koncert a Megafonnal


2012-03-25 09:35:02  | cikk: mo  | Két teltház előtt mutatta be gálaműsorát a hétéves Megafon Zenei Egyesület tegnap este. A 12-24 éves tehetséges fiatalokból álló csapat két éve, megalakulásának ötödik évfordulója kapcsán állította össze a tegnapihoz hasonló nagyszabású show-műsorát, tavaly pedig a 16. Zenés Színpadok Országos Fesztiválján, a Scherzón mutatkoztak be az ígéretes művészpalánták, ahol amellett, hogy megnyerték a versenyt, számos díjat, többek között a legjobb férfi és női énekesnek, valamint a legjobb koreográfiáért járó díjat is elhozták.
Horváth Kinga, az egyesület művészeti vezetője érdeklődésünkre elmondta, igyekeztek idén is úgy összeállítani a repertoárt, hogy minden korosztály megtalálja a neki tetsző dalt és műfajt. A látványos show-elemekkel és koreográfiával összeállított műsorban így kaphatott helyet – többek között – a couple, a sanzon vagy éppen a rock 'n' roll.
A Megafon Zenei Egyesület jelenleg 22 taggal működik. A művészeti vezető elmondta azt is, nem volt egyszerű a próbákat összehozni, hiszen a fiatalok közül sokaknak jelentett ugródeszkát az egyesületben való szereplés, és többen már országos színházakban, koreográfiákban vesznek részt, mások pedig budapesti felsőoktatási intézményekben tanulnak. A műsor mögött mégis rengeteg, fárasztó és kitartó munka van, így talán nem is csoda a tegnapi siker. A színpadi koreográfia sikeréért Kovács Alexandra és Gyurom Natália feleltek, az éneklésben az egyesület vezetője, Horváth Kinga segíti a fiatalokat már 7. éve, aki az Allegro AMI magán-énektanára is egyben. Sokat segítettek a szülők is, akik az október óta tartó, sokszor éjszakába nyúló próbákon élelemmel látták el a csapatot, és köszönhető a siker a látványos, profi fénytechnikának is – tudtuk meg a művészeti vezetőtől. A műsorban lelkesen közreműködtek az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola „Normál kórusának” diákjai is.
A Megafon Zenei Egyesület gálaműsora minden alkalommal jótékonysági célú is. Két évvel ezelőtt egy újraélesztő készüléket adományoztak a városnak, idén pedig a pápai Gróf Esterházy Kórház gyermekosztályát támogatták azok, akik részt vettek a nagy sikerű Megafon-koncerten.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-18 17:14:26

Osztályonként vették át a bizonyítványokat a Weöresben


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 08:23:14

Lezárják a játszótereket


ajánlott cikk főképe

2020-05-11 13:48:56

Csökkenő karanténszám, növekvő óvodai létszám - dr. Áldozó Tamás polgármester a városi járványhelyzetről


ajánlott cikk főképe

2020-02-25 19:59:59

Energetikai felújítás a Türr kollégiumában