Sportos programhétvége a Türr kollégiumában


2012-03-25 15:49:42  | cikk: mo  | 


Sportos programhétvége a Türr kollégiumában  főképe
A Türr István Gimnázium és Kollégium minden hónapban ún. programhétvégéket szervez az Arany János Tehetséggondozó Programban (AJTP) résztvevő diákjai számára. A sokszor kirándulásokkal, vetélkedőkkel, sportjátékokkal töltött hétvégék lényege, hogy a diákok ismeretei minden irányban bővüljenek és nem utolsó sorban egymás közti kapcsolataik mélyüljenek, s a nem egy osztályba tartozó tanulók is megismerjék egymást. Éppen ezért kapta a mai nap rendezvénye is a „Játék osztályhatárok nélkül” címet – tudtuk meg Rostáné Nagy Rózsa kollégiumvezetőtől. A különleges csapatépítő tréning igencsak felkeltette a különböző korosztályú diákok érdeklődését, hiszen a szervezők igyekeztek olyan játékos és kreatív feladatokkal előállni, amelyek amellett, hogy hozzájárulnak az általános műveltségi ismeretek bővítéséhez, még izgalmasak és fantáziadúsak is. A mai napon három helyszínen zajlott a program, 9 csoport mérkőzött meg a nap legjobb csapata címért. Délelőtt volt szellemi totó, keresztrejtvény, sudoku, activity és egyéb elméleti tudást igénylő próbák, játékok. A „kreatív műhelyben” megadott eszközök felhasználásával kellett egy ún. tojásvédő szerkezetet készíteniük a fiataloknak, amelyet később természetesen ki is próbáltak a csapatok, méghozzá úgy, hogy a különleges szerkezeteket a kollégium legmagasabb emeletéről is ledobták, bennük a törékeny tojásokkal. De nemcsak a kollégium területén zajlott a program, az egyik csapat például a Várkertben és a belvárosban kapott feladatokat. A kincskeresőknek különféle műemlékeket kellett felismerniük, megtalálniuk, majd a Várkertben egy kis testmozgással vezették le a szellemi megpróbáltatásokat.
A nap második felében, délután újra a mozgásé és a sporté volt a főszerep. Az Acsády Ignác Szakképző Iskola sportpályáján vetélkedőn vettek részt a csapatok, melyben a legkülönfélébb feladatokkal szembesültek a fiatalok: a nem túl egyszerű hulahopp-karikázástól a kötélhúzáson át a futóversenyig. A rendkívül vidám hangulatú programon közel 130 diák vett részt. A legjobb csapat jutalma három darab ízletes torta volt. Este pedig, ha még maradt a fiatalokban energia, vacsora után karaoke bulin vehetnek részt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-24 20:45:25

Megindult a digitális tantermen kívüli oktatási rend


ajánlott cikk főképe

2020-03-16 15:29:35

Egyházi Andrea: A tanulás-tanítás új útja ez mindannyiunk számára


ajánlott cikk főképe

2020-05-05 22:40:09

Megindult az élet a belvárosban


ajánlott cikk főképe

2020-05-11 13:48:56

Csökkenő karanténszám, növekvő óvodai létszám - dr. Áldozó Tamás polgármester a városi járványhelyzetről