Regionális diákszínjátszó elődöntő


2012-03-25 20:24:01  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Regionális diákszínjátszó elődöntő főképe
Ismét városunk adott otthont a XXIII. alkalommal meghirdetett Országos Diákszínjátszó Találkozó közép-dunántúli regionális elődöntőjének, mely ma délelőtt 9 órakor kezdődött. A találkozót az Országos Diákszínjátszó Egyesület és a Teleszterion Színházi Műhely szervezte meg együttműködve a helyszínt is biztosító Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központtal.
A megmérettetésen három megye, Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megye hét színjátszó csoportja és összesen 76 résztvevője lépett a JMSZK pódiumára.
A zsűri tagjai közt Lázár Péter drámapedagógust, Tegyi Tibor drámatanárt valamint Szabó Zoltán színművészt, a Szputnyik Hajózási Társaság tagját köszöntötték a részvevők. A fesztivált dr. Hermann István önkormányzati képviselő nyitotta meg. A politikus beszédében elsőként Pápa város színjátszási hagyományait elevenítette fel, kiemelve Petőfi Sándort és Mátyus Ferencet.
- A nyolcvanas évektől kezdett kibontakozni Pápán a drámapedagógia, ami nagyon gyakran személyekhez, iskolákhoz köthető. Úgy látom, a pedagógia ezen ága a gyermekek személyiségfejlesztéséhez és az egyéniségük kibontakoztatásához rendkívül fontos lehetőségeket biztosít - mondta dr. Hermann István.
Az átállási idők alatt sem unatkoztak a résztvevők, hiszen Komáromi Sándor rendező vezetésével „Forró Páholy” címmel a fesztiválon látható előadásokról beszélgethettek a diákszínjátszók, valamint „Villámkritika” címmel a már megtekintett előadásokról színi kritikák és fotók kerülnek ki a Szké-néző-re. Ezek megírására a Pannon Egyetem Színháztudományi Tanszékének tanulóit kérték fel. A nap folyamán négy kategóriában volt közönségszavazás, a fiatalok maguk közül választották ki a legjobb rendezést, legjobb női főszereplőt, legjobb férfi főszereplőt valamint legjobb mellékszereplőt. A Teleszterion Színházi Műhely még egy közös játékkal is készült a gyerekeknek. Színkavalkád címmel nyolc fős csoportoknak megadott paraméterek alapján különböző jeleneteket kellett készíteniük, melyet a zsűri elvonulása alatt mutathattak be egymásnak a színjátszók.

Eredmények.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-23 21:50:54

Ütemterv szerint készül a Gróf úti járda


ajánlott cikk főképe

2020-02-27 20:43:43

Klipforgatás a zsinagógában


ajánlott cikk főképe

2020-03-14 11:46:25

Helyi események - helyi emlékek


ajánlott cikk főképe

2020-06-25 13:00:23

Trambulin a jótékonysági főzőverseny bevételéből