75 éves a pápai katonai repülés - ünnepségsorozatra készül a város


2012-03-28 10:49:53  | cikk: mo  | 


75 éves a pápai katonai repülés - ünnepségsorozatra készül a város  főképe
A város számára mindig fontos volt, és máig kiemelten kezeli a katonai hagyományőrzést és a katonai repülést. Éppen ezért a MH Pápa Bázisrepülőtér alakulata és Pápa Város Önkormányzata idén közösen szervezi meg azt a nagyszabású ünnepségsorozatot, mellyel a 75 éves pápai katonai repülés gyökereit kívánják feleleveníteni – derült ki a reptér megbízott parancsnoka és dr. Áldozó Tamás polgármester közös sajtótájékoztatóján. Magasy Zsolt alezredes elmondta, 1936-ban kezdték építeni a pápai repülőteret, majd 1937-ben megérkezett az első bombázó repülőgép. A megbízott parancsnok hozzátette, a pápai katonai repülés 75 évét megidéző, háromnapos programsorozatot a MH Bázisrepülőtér megalakulásának napjához kötik, így az ünnepség 2012. június 29-július 1. között zajlik. Az alezredes úgy fogalmazott, a programok előkészítése még zajlik, de az biztos, hogy - egyfajta nyílt nap jelleggel - szeretnének betekintést biztosítani a nyilvánosság számára a repülőtér életébe.
A sajtótájékoztatón Áldozó Tamás arra hívta fel a figyelmet, hogy az ünnepségsorozatot követően hosszabb ideig biztosítanának kiállítóhelyet egy, a pápai katonai repülés történetét, alakulatait bemutató tárlatnak, melynek összeállításához tárgyi emlékeket, fotókat várnak, bármit, ami a repülőtér történetéhez köthető. A polgármester megjegyezte azt is, a Pápán szolgált alakulatok között vannak olyanok, melyek története kevésbé dokumentált. A város kész arra, hogy ezek feldolgozását, történetük megírását ösztönözze – fogalmazott Áldozó Tamás.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-08 20:48:03

A legvidámabb ünnep a zsinagógában


ajánlott cikk főképe

2020-03-05 21:06:34

Akik az értékeket gyűjtik, őrzik és közvetítik


ajánlott cikk főképe

2020-02-15 18:19:53

Sudoku és keresztrejtvényfejtő verseny


ajánlott cikk főképe

2020-03-11 13:19:23

Több mint 16 millió forint értékben osztottak bébiételt