Elfogadásra javasolták az új sportkoncepciót a borsosgyőriek


2012-03-28 19:59:20  | cikk: mo  | 


Elfogadásra javasolták az új sportkoncepciót a borsosgyőriek főképe
Megtartotta soron követező testületi ülését Borsosgyőri Városrész Önkormányzata. A részönkormányzati képviselők – Bereczky Nóra, ifj. Máté István, Tóth József, Varga Zoltánné és az elnök Máté István – mellett az ülésen részt vett Kanozsainé dr. Pék Mária jegyző, dr. Nagy Krisztina aljegyző, Rádi Róbert, a Polgármesteri Kabinet vezetője és Bognárné Som Andrea köztisztviselő.
A testület öt igen mellett elfogadásra javasolta Pápa Város Sportkoncepcióját, melyet a városi képviselőtestület holnap délután tárgyal ülésén. A koncepció irányvonalait Rádi Róbert ismertette a megjelentekkel. A kabinetvezető kiemelte, a sportkoncepció újragondolását a magyar sport terén az eltelt időszakban végbement változások és a bekövetkezett jogszabályi módosítások indokolták. Rádi Róbert beszélt az átláthatóbbá és kiszámíthatóbbá váló támogatási rendszerről, valamint kitért a gyógytestnevelés kérdéseire is. A oktatási intézmények által  ellátott  gyógytestnevelés többségében úszásoktatás keretében valósul meg. A sportkoncepció szerint a Várkertfürdő átadásával városunkban olyan lehetőség nyílt meg az úszásoktatás terén, melynek kiaknázása nemcsak joga, hanem kötelezettsége is valamennyi közoktatási intézménynek.  Annak érdekében, hogy a rendelkezésre álló lehetőségek igénybevétele valamennyi intézmény, illetve valamennyi gyermek, tanuló számára azonos feltételek mellett biztosítható legyen Pápa Város Önkormányzata 2003. szeptemberétől megállapodást kötött a Pápai Termálvízhasznosító ZRt-vel. A megállapodás keretében az önkormányzat a városban működő közoktatási intézményekben - óvodák, általános és középiskolák - tanulói jogviszonnyal rendelkezők részére a közoktatási intézmény által a helyi nevelési program, valamint kerettanterv fejlesztési követelményeinek teljesítése érdekében szervezett foglalkozások megtartásához az uszoda-látogatást, továbbá a Nemzeti Alaptantervben és az iskolák helyi tantervében meghatározott követelmények elsajátítása érdekében  az óvodák és az általános iskolák 1-4. évfolyamos csoportjai részére az úszásoktatást  ingyenesen biztosítja.
A koncepció tárgyalása kapcsán Máté István hozzátette, az új sportkoncepció megteremti az egészséges életmódra nevelés feltételeit és ösztönözheti a lakosság minden rétegét a sportolásra, a mozgásra, annak szeretetére. Az elnök elfogadásra javasolta Pápa Város Sportkoncepcióját, melyet a testület egyhangúlag támogatott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-15 11:39:31

A farsangi népszokásokról


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 14:39:39

Dr. Kovács Zoltán mindenkit óvatosságra intett


ajánlott cikk főképe

2020-03-26 17:45:08

Szüneteltetik a nyilvános liturgiákat, de a templomok nyitva vannak


ajánlott cikk főképe

2020-04-24 09:25:12

Mától a negyven év felettiek kapnak textil szájmaszkot