Napelem Pápán


2012-03-28 20:56:42  | cikk:  | 


Napelem Pápán főképe
„Az EH-SZER telephelyén, Pápán elkészült a napelemes rendszer, amelyet 1 db 4 kW-os Soleil inverter, egy ahhoz csatlakozó Solar-Log mérésadatgyűjtő, és a lapos tetőre acél tartószerkezettel rögzített 18 db JA Solar 235 Wp-os polikristályos napelem alkot.” – olvasható egy internetes portálon.
Ezt a napelemet mutatta be Zöld Bajnokainknak hétfőn az EH-SZER Kft. műszaki tervezési szakreferense, Hajdú-Benkő Zoltán.
A programot Reizinger-Takács Ildikó szervezte, aki önkéntes segítőnk a Zöld Bajnokok pályázatban. Amíg csapatunk egy része felmászott a tetőre és megismerkedett a napelemek típusaival, működésével, telepítésével, addig a másik része megtekinthette a telephelyet és a hazai, tényleges energiatermelésről, az energia útjáról, múltjáról beszélgethetett Müller Ferenc mérnökiroda vezetővel. A gyerekeknek nagyon tetszett, hogy hétköznapi nyelven, humorosan meséltek nekik az energiáról, az áramátalakító berendezésekről és a napelemekről, illetve közvetlen közelről láthatták a különböző műszereket működés közben, és érdeklődve tapogatták meg a napelem tetejét. A program végén az előadóteremben rövid előadást hallgathattak meg a napelemek tervezéséről, és rövid videón megnézhették, hogyan telepítik ezeket a rendszereket. A gyerekek kérdéseire a szakemberek készségesen válaszoltak, sok tévhitet eloszlattak az energiáról, érdekességeket meséltek, bővítve ezzel elektromossággal kapcsolatos ismereteiket.
Sokat beszélgettünk a pályázat kapcsán a megújuló energiaforrásokról, a napelemről a gyerekekkel, de tudásukat igazán ez a látogatás tette teljessé.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet