Karácsonyi ünnepséggel zárta a 2009-es évet a Vakok és Gyengénlátók Pápai Csoportja


2009-12-09 19:57:55  | cikk:  | 


Tegnap délután 14 órakor ünnepséggel zárta az idei évet a Magyar Vakok és Gyengénlátók Pápai Csoportja a Polgármesteri Hivatal B épületében. A rendezvény a Pápakovácsi Általános Iskola hatodik osztályos tanulóinak karácsonyi műsorával kezdődött, majd Oláh Márta, az Egyesített Szociális Intézmények Gondozási Központjának vezetője Márai Sándor Ajándék című versével köszöntötte a megjelenteket. Dr. Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy Kórház igazgatónője, az önkormányzat Egészségügyi és Szociális Bizottságának elnöke az odafigyelés hangsúlyozásával kívánt boldog újévet a résztvevőknek:
- Azt gondolom, kellenek az ilyen közösségek, mint az Önöké, akik segítenek egymáson, apró dolgokkal boldogabbá teszik a mindennapokat, hogy azok élhetőbbek legyenek. 
Ezt követően dr. Áldozó Tamás alpolgármester köszöntötte a vendégeket:
- Nagyon sok mindenben fog változni ez a világ a közeljövőben. Nagyon sokat fog változni ez a város is, nemcsak épületeiben, tereiben, útjaiban, ahogy halad az idő változni fog közösségeiben is. De akkor tud megmaradni olyannak, amilyennek szeretjük, és amilyennek megismertük, ha az olyan közösségek, mint az Önöké változatlanok maradnak, és ezzel együtt azok az értékek is, melyek ezeket a közösségeket összetartják.
Az alpolgármester ígéretet tett arra, hogy az önkormányzat jövőre is támogatni fogja a rendezvényeiket.
Dr. Szőke László a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke beszédében kihangsúlyozta, hogy a karácsony a szeretet ünnepe, és a fogyatékkal élő emberek a szeretet hiányát az átlagosnál jóval erősebben élik meg, hiszen ők a mindennapok során az élet számos területén mások segítségére szorulnak.
– A karácsony alkalom arra, hogy összehozza a családot, és egymás támogatására ösztönöz. Különösen igaz ez most, amikor a gazdasági és pénzügyi válság egyre nehezebb helyzetbe állítja a családokat. A közösségeink, kistérségi csoportjaink elé egyre nagyobb akadályokat állít és ezért fontos, hogy ezek a közösségek összefogjanak, és nyitottak legyenek a társadalom iránt.
Működési kereteik szűkösek, de programjaikat jövőre is meg kívánják tartani – mondta a Vakok és Gyengén látók Országos Szövetségének elnöke.
Pápa város Önkormányzatán kívül a Pápakovácsi, a Német Kisebbségi, a Pápasalamoni, a Bakonyjákói és a Bakonypölöskei Önkormányzat is támogatta a mai rendezvény megvalósulását.

Tóth Tamara

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet