Erőss Bulcsú sajtótájékoztatón reagált


2012-03-29 20:16:19  | cikk: mo  | 


Erőss Bulcsú sajtótájékoztatón reagált  főképe
Erőss Bulcsú jobbikos önkormányzati képviselő sajtótájékoztatón fejtette ki álláspontját a mai képviselőtestületi ülésen tárgyalt napirendi pontok kapcsán. A politikus érdekesnek tartja, hogy a 2012. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet módosítását „néhány forradalmár és szabadságharcos távolléte miatt nem fogadta el a testület.” Erőss Bulcsú szerint ez jó tanulópénz a Fidesznek, „hiszen 2014-től ilyen kormányzás után nehéz idők várnak rájuk, legalábbis ami a testületi beterjesztések elfogadását illeti” - fogalmazott a képviselő.
A jobbikos politikus önálló indítványát, amely arra utalt, hogy egy háztartásban „16 négyzetméteren ne lakhassanak két tucatnyian” - elutasította a testület, arra hivatkozva, hogy alkotmányellenes.
- Az Alkotmánybíróság 2009. július 10-én kelt, 76-os számú határozatában valóban elutasította a lakcímbejelentés helyi szabályairól szóló – Pilis Város Önkormányzata által előzetesen elfogadott – rendelettervezetet, de nem tartalmi okokból, hanem jogszabályi felhatalmazás nélküli jogalkotásra hivatkozással. Miskolcon egyébként a 29 fős testület 21 igennel, 0 tartózkodással és 0 ellenszavazattal még úgy is elfogadta ezt a rendeletet, hogy a BAZ Megyei Kormányhivatal kimondta, hogy nem jogszerű. Meggyőződésem szerint egy ilyen rendelet hiánya több alkotmányos alapjogot megsért, tehát további jogsértéseket generál: sérül a tulajdonhoz, a személyi biztonsághoz, a pihenéshez, az egészséges környezethez valamint a gyermekvédelemre és gondoskodásra való jog – tette hozzá a képviselő.
Erőss Bulcsú szerint az indítványnak nem volt más célja, mint egy adott ingatlanon megszüntetni a túlzsúfoltságot, amely – megítélése szerint – nemcsak az ottlakók érdekében, hanem az adott ingatlanok szomszédságában élők érdekében is fontos lehet. A jobbikos képviselő megjegyezte azt is, a külföldiek beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény szerint a magyarországi letelepedési engedély megszerzésének feltétele, hogy az igénylő a lakóingatlanban hat négyzetméternyi szobarésszel rendelkezzen.
A sajtótájékoztatón elhangzott, a határon túli nemzetegyesítés jegyében a Jobbik támogatta a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület számára felajánlott 100 ezer forintos támogatást, valamint a Tapolcafői Városrész Önkormányzata által a Reménységeink Alapítvány működésére megszavazott 90 ezer forintos támogatási összeget. Ez utóbbi kapcsán Erőss Bulcsú tájékoztatott, az önkormányzati törvény szerint alapítványi támogatásról kizárólag a városi képviselőtestület határozhat.    

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-17 12:48:00

Illegális hulladék a vasútállomás környékén


ajánlott cikk főképe

2020-04-23 14:50:58

Május elején még nem indul el a lomhulladékgyűjtési program


ajánlott cikk főképe

2020-03-11 13:19:23

Több mint 16 millió forint értékben osztottak bébiételt


ajánlott cikk főképe

2020-05-11 13:48:56

Csökkenő karanténszám, növekvő óvodai létszám - dr. Áldozó Tamás polgármester a városi járványhelyzetről