VI. Országos Idegennyelvi Verseny a Türrben


2012-03-30 19:59:50  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


VI. Országos Idegennyelvi Verseny a Türrben főképe
Hatodik alkalommal rendezte meg a Türr István Gimnázium országos német és angol nyelvi versenyét az Arany János Tehetséggondozó Programban résztvevő diákoknak. Idén a 23 iskola közül 18 intézmény tanulója, 33 angolos és 25 németes diák érkezett ma az ország minden pontjáról Pápára, hogy összemérje idegen nyelvi tudását a kétnapos rendezvényen. A versenyt az iskola igazgatóhelyettese, Molnár Lajosné nyitotta meg.
- A jelenlévők szép száma igen nagy örömmel tölt el bennünket több szempontból is. Egy szomorú statisztika szerint hazánk Európában azok közé a nemzetek közé tartozik, akik nem ékeskednek a nyelvtudás terén. A megjelent szép számú diákok láttán eltölt bennünket a remény, hogy talán sikerül ezt a lemaradást ledolgoznunk és talán nem mi leszünk a sereghajtók - fogalmazott az igazgatóhelyettes, majd Kosztolányi nyelvtanulásra buzdító szavaival megnyitotta a versenyt.
A megnyitó után az írásbeli feladatsorral kezdtek a diákok.
Csortos Melinda a magyar-angol munkaközösség vezetője kérdésünkre elmondta, nyelvenként két-két fő vehet részt minden iskola 11-12. évfolyamáról. A feladatokat idén is az iskola idegennyelvi munkaközössége állította össze. A verseny két részből áll, ma az írásbelivel, holnap pedig a szóbeli tételekkel kell megküzdenie a fiataloknak. Az írásbeli verseny eredményei után már csak a legjobb 15 diák vehet részt a szóbeli megmérettetésen.
- A létszám is bizonyítja, milyen sikeres a rendezvény, hiszen idén is volt két olyan iskola, amely először csatlakozott a programhoz, s ez külön öröm a számunkra. Amíg a diákok az írásbeli feladatsorral vannak elfoglalva, kollégáinkat egy sétára invitáljuk az Esterházy-kastélyba, ahová a verseny után, este már a diákokkal együtt térnek vissza két színházi előadás megtekintésére. Igyekeztünk a kemény munka mellé színes programokat is összeállítani a kikapcsolódás érdekében - fogalmazott Csortos Melinda.
Az eredményekről később tájékoztatjuk kedves olvasóinkat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-11 15:25:42

A színház után a könyvtárban is elmaradnak a programok


ajánlott cikk főképe

2020-03-13 14:11:49

Kétszer is negatív lett a pápai kórházból Ajkára küldött koronavírus-gyanús beteg tesztje


ajánlott cikk főképe

2020-04-18 16:38:40

A Katolikus Karitász is végzi segítő szolgálatát a veszélyhelyzetben


ajánlott cikk főképe

2020-02-27 17:11:22

Állatmenhelyeket támogattak a pápai katonák