Uniós vetélkedő a könyvtárban


2012-03-31 09:31:31  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Uniós vetélkedő a könyvtárban főképe
A Külügyminisztérium minden évben ír ki pályázatot a közkönyvtárak számára, azzal a céllal, hogy az intézmények frissíteni tudják az Európai Unióval kapcsolatos dokumentumaikat, valamint olyan programokat tudjanak szervezni, amelyek az Európai Uniót népszerűsítik. A Jókai Mór Városi Könyvtár idén is pályázott erre a nagyszerű lehetőségre.
- A pályázat 150 ezer forintos támogatottságot jelent, amelynek felét dokumentumbeszerzésre, felét pedig programok szervezésére kell fordítanunk. Nálunk itt a könyvtárban három program valósul meg a pályázat kapcsán. Februárban egy kamara-kiállítással mutattuk be Magyarország EU-s elnökségi munkáját. Jelenleg zajlik a Ki tud többet az Európai Unióról? című vetélkedőnk. Ezt a versenyt még február végén hirdettük meg a kistérségi könyvtárak közt, az előzetes feladatok értékelése után a legjobb öt négyfős csapat vesz részt a második fordulóban. A harmadik programunk az időskorúakhoz kapcsolódik, egy számítógépes oktatást szervezünk nekik, hiszen 2012. az aktív időskor éve az Unióban - mondta el kérdésünkre Polovitzerné Antal Mónika informatikus-könyvtáros.
A mai vetélkedő első fordulóján a 42 községi könyvtárból 14 vett részt. A mai személyes tudásfelmérőre pedig már csak Várkesző, Külsővat, illetve Ugod három csapata került be az öt legjobb közé. A feladatok közt EU-totó, felelet kiválasztós feladat és puzzle is szerepelt, de a csapatok előzetesen megkapták a Mesélő Európa című kiadványt feldolgozásra, melyből szintén egy feladatsor várt rájuk. Végül természetesen az Európai Unióval kapcsolatos villámkérdésekre kellett válaszolnia a felkészült gyerekeknek.
Az eredményekről később tájékoztatjuk kedves olvasóinkat!


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-02 16:15:53

Kezdődik a Gróf úti járdafelújítás


ajánlott cikk főképe

2020-02-10 22:31:39

Fotók a pálos nővérekről


ajánlott cikk főképe

2020-04-01 07:33:58

Néhány módosítással, de zavartalanul látja el közszolgáltatási tevékenységét a Közszolg


ajánlott cikk főképe

2020-06-28 19:42:44

Zenélő Magyarország Pápán is