Rangos megyei elismerés Szautner Mihálynak


2009-12-10 13:17:17  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A Veszprém Megyei Közgyűlés Ifjúsági, Kulturális és Sport Bizottsága Sportért díjban részesítette Szautner Mihályt, a Balla Róbert téri Általános Iskola testnevelőjét. A pedagógust az iskola igazgatónője, Csutiné Papp Orsolya terjesztette fel a díjra, amit a Bizottság végül oda is ítélt a pápai tanárnak Veszprém megye, különösen Pápa város sportélete érdekében kifejtett több évtizedes, magas szakmai színvonalú tevékenysége, valamint a fogyatékkal élő emberek sportjának területén végzett áldozatos munkája elismeréséül.

- Természetesen mint minden díj, ez is nagyon jólesik az embernek. 1980. szeptember 1-én kezdtem jelenlegi munkahelyemen, akkor még pedagógiai asszisztensként. 20 éve tanítok testnevelést, viszontagságos volt az indulás, mivel nehezen sikerült a város sportjának vérkeringésébe bekerülnünk. Az elmúlt 29 évben szép sikereket értünk el a sport területén, az iskola három versenyrendszerben vesz részt. Az első a normál diákolimpiai rendszer, itt a mezei futóbajnokságot kell megemlítenem, ahol egyéniben és csapatban is egészen az országos döntőig eljutottunk. Egy kicsit szívet melengetőbb sikernek érzem, azt, hogy kézilabdában a fiúkkal egészen a városi-járási összevetésig meneteltünk, ahol ezüstérmet szereztünk, ilyenre azelőtt nem volt példa. A második versenyrendszer kifejezetten a mi iskolatípusunknak írják ki, labdarúgásban, asztaliteniszben, atlétikában, az alsó tagozatosoknak pedig sorversenyekben, felmenő rendszerben rendeznek országos megmérettetéseket. Az utóbbi 3-4 évben a megyei összesített versenyekben dobogós helyen végeztünk, ami nagyon szép teljesítmény, sőt két alkalommal az összetett megyei rangsorban is az élen végeztünk. A harmadik típus a speciális olimpia rendszer, itt nemcsak országos versenyekig juthatnak el tanítványaink, hanem egészen a nemzetközi színtérig. Atlétikában és labdarúgásban a Világjátékokra, Európa-bajnokságokra is kijut egy-egy sportolónk, jövőre például a sportegyesületünk tagjai Isztambulba utaznak az egyesített labdarúgó Európa-bajnokságra, ahol két partnerjátékossal kiegészülve lépnek pályára. Az integráció központi szerepet tölt be nálunk, ez azt jelenti, hogy az ép sportolók a mi versenyzőinkkel egy csapatban szerepelnek. Ez nagyon hasznos és fontos, mivel ezek a fiúk a sporton keresztül megtapasztalják, hogy ők is ugyanolyanok, mint ép társaik és ez talán az egyik legfontosabb feladatunk.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-14 23:04:41

Természettudományok vonzásában


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 13:24:04

Húsvéti ajándék százezer forint értékben


ajánlott cikk főképe

2020-04-14 17:20:57

Nyugodt hétvége áll mögöttünk


ajánlott cikk főképe

2020-04-06 08:51:27

Vigyázzunk rájuk!