Idén is lesz Agrárexpo


2012-04-06 12:34:07  | cikk: mo  | 


Idén is lesz  Agrárexpo  főképe
Pápa Város Önkormányzata és a Veszprém Megyei Agrárkamara idén is megszervezi az Agrárexpot. A 16. mezőgazdasági szakkiállítás és vásár idei megszervezését az önkormányzat korábban nem tudta garantálni, azonban a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium erkölcsi támogatása és az Agrármarketing Centrum által kiírt – vélhetően sikeres – pályázat nyomán megvalósulhat a sokéves hagyományokon és együttműködésen alapuló rendezvény. Dr. Áldozó Tamás hozzátette, a május 18-20. között megvalósuló háromnapos rendezvényt a Pápai Platán Nonprofit Kft. rendezi, melynek tavalyi megalakulása óta ez lesz az első ilyen típusú szervezése. A polgármester elmondta azt is, az Agrárexpo programját igyekeznek úgy összeállítani, hogy a szakkiállításon megszokott, hagyományos elemeken túl tartalmazzon új kezdeményezéseket is. A szakmai nap tekintetében ilyen programelem például, hogy az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága május 18-án, pénteken Pápán tartja kihelyezett ülését. Új elem az is, hogy az idei évtől kertészeti, kerttechnikai profillal szeretnék bővíteni a kiállítást. Várják kertészetek, kerttechnikai eszközökkel, berendezésekkel, kerti dekorációs elemekkel foglalkozó vállalkozások jelentkezését a kiállítók soraiba – hívta fel a figyelmet a polgármester. Az aktuális szakmai előadások mellett nem maradnak el a szórakoztató programok sem. Áldozó Tamás hangsúlyozta, fontosnak tartják, hogy a rendezvény egész napos kikapcsolódási lehetőséget nyújtson a látogatók, a családok számára. A rendezvényre kilátogató érdeklődőket a rendezvénysátorban hagyományőrző és művészeti csoportok színes műsoraival, a kiállítótérben sajt, lekvár, méz és egyéb kézműves élelmiszer-ipari termékek kóstoltatásával várják. A szervezők nem titkolt célja, hogy a kóstolási lehetőségek biztosításával szeretnék népszerűsíteni a magyar élelmiszer-ipart, gasztronómiát, erősíteni a hazai termékek piaci pozícióját, kedvet teremtve azok megvásárlásához is. Mindhárom nap várja a megéhezett, megszomjazott látogatókat a gasztrofalu, ahol helyben készült hagyományos ételeket – sült kolbász, hurka, langalló, lángos, cicege, kürtőskalács – és italokat – házi készítésű szörpök, bor, pálinka – kóstolhatnak a vendégek.
Áldozó Tamás tájékoztatott arról is, a rendezvény szakmai és kulturális programjainak megvalósításához ismét a már bevált helyszíneket választották a szervezők, a Városi Sportcsarnok és a mögötte elterülő szabad terület ad otthont a rendezvénynek. A mezőgazdasági szakkiállítás és vásár fővédnökének dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert, védnöknek dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőt, valamint Font Sándort, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnökét kérték fel.

Sipőcz István, a Veszprém Megyei Agrárkamara elnöke örömét fejezte ki az Agrárexpo idei létrejötte kapcsán. Hozzátette, a kamara ennek tényről nem mondott le, hiszen március 22-én megtartotta az Expo hagyományos kísérőrendezvényét, a Veszprém Megyei Palackos Borok Versenyét, melynek nagyarany minősítéseit minden évben a regionális mezőgazdasági szakkiállítás és vásáron adják át.
A kamarai elnök kihangsúlyozta, a mezőgazdasági termelők számára nagy megtiszteltetés, hogy Pápán, a megye mezőgazdasági centrumában minden évben bemutathatják azokat a termékeket, melyeket e térség állít elő. Sipőcz István úgy fogalmazott, a kormány programjával összhangban mindig törekedtek arra, hogy szakmai programokon keresztül segítsék támogatásokhoz a kistérségek, falvak lakóit, hogy a gazdák tisztességesen meg tudjanak élni a mezőgazdasági termelésből. Sipőcz István beszámolt arról is, hogy a hagyományoknak megfelelően május 20-án megrendezik a Veszprém Megyei Vadásznapot, melyen ezúttal is a vadászati és közönségprogramok kerülnek előtérbe. A Veszprém Megyei Vadászkamara szervezésében vadászati közönségprogramok lebonyolítását tervezik: Hubertus-mise, vadászkürtösök bemutatója, vadfőző verseny, vadászkutya fajtabemutató, vadász-és íjászbemutató, vadászkutya-bemutató.
Sipőcz István végül hozzátette azt is, elnökként célja, hogy az Agrárexpo megvalósításába minél szélesebb körben bevonja az Agrárkamara 183 fős tagságát, ezenkívül a Magoszt és képviselőit, így gazdagítva a kiállításon bemutatható termékcsoportok tárházát.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-08-13 21:46:39

A 120 éve elhunyt Bánóczy Pálra emlékeztek a városbarátok


ajánlott cikk főképe

2019-08-21 08:10:27

Folklór ihletésű modern öltözékek és népviseletek bemutatója a kastély udvarán


ajánlott cikk főképe

2019-09-30 22:27:55

Szombaton múzeumi fesztivál


ajánlott cikk főképe

2019-08-15 20:16:37

Emlékezzünk együtt a hősökre!


PÁPA időjárás