Aranyvasárnap érkezik a Betlehemi Békeláng


2009-12-10 16:54:47  | cikk:  | 


A Betlehemi Láng a krisztusi szellemiség szimbóluma. Jézus szülővárosából, Betlehemből érkezik minden évben Bécsbe egy cserkészakció keretében. Bécsben nagyszabású ünnepség alkalmával veszik át az egyes országok küldöttei, hogy aztán kézről kézre adják, s még a legkisebb kunyhóban is ott lobogjon a Betlehemi Békeláng. Idén Polgár Gabriella és Müller Anita jóvoltából Pápára is megérkezik a láng, advent 4. vasárnapján.

Az otthonokban fénylő Betlehemi Láng összeköti a magyar családokat a világ különböző pontjain élő keresztényekkel, és elmélyíti az adventi előkészület lelkületét. A gyertyával gyertyát gyújtva továbbított láng, a béke lángja azt is jelképezi, hogy akárcsak a lángot, a békét is embertől emberig kell továbbítani. Ez a láng mindenkié, minden jó szándékú emberé, nincs egyházhoz, felekezethez kötve. A szervezők célja is ez volt: jöjjön el mindenki és fogadja be a láng fényét, melegét otthonába, hisz ennek egyfajta közösségteremtő szerepe is van.

-Úgy gondolom, 2009 karácsonyának különleges szépségű újdonsága, hogy ez az autentikus, hiteles értéket képviselő Betlehemi Láng az ökumené jegyében körutat tesz a városban – tájékoztatott Polgár Gabriella.

A mozgalom szervezője hozzátette, a Pápai Többcélú Kistérségi Társulással történő előzetes egyeztetés után, felkéri a kistérség 48 településének polgármestereit, éljenek ezzel a lehetőséggel és vigyék el a lángot falujukba.

-Nagyon reméljük, hogy ez másnak is annyira fontos, mint nekünk. Ha az ember becsukja a szemét és végiggondolja, hogyan jut el a láng a nagyobb teleülésekről a kisebbekre, aztán pedig a családokba, ez egy igazán csodálatos dolog – hangsúlyozta Müller Anita, a Tánc-Lánc Művészeti Alapiskola vezetője.

Müller Anita elmondta azt is, a Betlehemi Lángot december 20-án, aranyvasárnap fél 10-kor viszik a Szent Anna Templomtól az Evangélikus Templomhoz, onnan a Református Gyülekezethez kerül, majd a Polgármesteri Hivatallal kiegészülve végigviszik a Kossuth utcán, ahol a Betlehemi Lánggal gyújtják meg a város adventi koszorújának 4. gyertyáját. Végül a békelángot a Fő téri Nagytemlomban helyezik el.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-18 20:34:42

Nem végeznek szűrővizsgálatokat


ajánlott cikk főképe

2020-03-07 22:12:30

Tényleg megérdemlik - 25 éves a Pápai Musical Stúdió


ajánlott cikk főképe

2020-06-03 22:56:50

Összetartozunk


ajánlott cikk főképe

2020-04-18 16:38:40

A Katolikus Karitász is végzi segítő szolgálatát a veszélyhelyzetben