Beiktatta új tisztségviselőit a Pápai Evangélikus Egyházközség


2012-04-15 18:43:24  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Beiktatta új tisztségviselőit a Pápai Evangélikus Egyházközség főképe
A húsvét utáni első vasárnapon jeles ünnepre gyűlt össze a Pápai Evangélikus Egyházközség tagsága. 2012 a választások éve az evangélikus egyházban, így a közelmúltban a 2018-ig tartó választási ciklusra a közgyűlés megválasztotta tisztségviselőit. Polgárdi Sándor esperes az ünnepi istentisztelet során kihangsúlyozta, a szervezeti és egyházi struktúra kialakítása és minden ehhez kapcsolódó feladat egy célt szolgál: az evangélium hirdetését az egyetemes papság szerepének és a presbitériumi szolgálat kiemelése mellett. Az esperes hálát adott az Úrnak, hogy adott olyan szolga-és munkatársakat, akik élő hittel, küldetéssel és szeretettel állnak be a munkába.
Az egyházközség közgyűlése 2012. március 18-án tartotta tisztújító ülését, amikor is megválasztotta a presbitériumot, amely tisztségviselőkből és presbiterekből áll. A közgyűlés az adott község, jelen esetben a Pápai Evangélikus Egyházközség tagjainak legszélesebb fóruma, döntéshozó szerve. Tagjai közt szerepel minden olyan gyülekezeti tag, amely egyházfenntartói járulékot fizet. A közgyűlés feladata a presbitériumi tisztségviselők megválasztásán túl, hogy számos fontos, a gyülekezet anyagi illetve missziói szolgálatát érintő kérdésekben döntéseket hozzon.

Gyülekezeti felügyelőnek Venczel Csabát, másodfelügyelőnek Vajda Imrét, számvevőszéki elnöknek Kovács Gyöngyit, pénztárosnak Babjákné Szabó Irmát, jegyzőnek pedig Szalóky-Katóné László Máriát választották meg. Presbiterek: Antalné Ihász Mária, Borbély Lajos, Cser Zsolt, Deli László, Farkasné Betéri Judit, Kovács Endre Zoltánné, Kovács Zoltánné, Németh Péterné, Pölöskey Attila, Solymosi János, Szűcs Gábor. Pótpresbiterként szolgál 2018-ig Hári Gyuláné, Elekes Lajosné, Tóth Beáta, Tóth Béla, Szalóky-Kató Ferenc, Lökkös Tiborné és Tóth Beáta. Egyházmegyei küldöttként Vajda Imre, egyházmegyei pótküldöttként Borbély Lajos szolgál a következő hat évben. Solymosi János, Tóth Béla és Vajda Imre a jelölő és szavazatszámláló bizottság tagjaiként is szolgált a választásokon.
Az ünnepi istentisztelet során a hivatalos eskütétel után Polgárdi Sándor beiktatta a megújult presbitérium tagságát.

 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-06 23:31:53

Támogatások, tapasztalatok - foglalkoztatói fórum a paktum projektben


ajánlott cikk főképe

2019-09-20 23:00:54

Kastélykapu-avató a szentendrei mesterek műhelyében


ajánlott cikk főképe

2019-06-14 22:20:44

Határtalan folklór a Háromszék Táncegyüttessel


ajánlott cikk főképe

2019-06-27 22:21:51

Amerikai parancsnok követi a norvégot a Nehéz Légiszállító Ezred élén


PÁPA időjárás