Szálloda a Várkertfürdő mellett


2009-12-10 21:38:06  | cikk: Tóth Tamara  | 


Szálloda a Várkertfürdő mellett főképe
Ma délelőtt 11 órakor sajtótájékoztatót tartott a Várkertfürdőben Jaczkó László, a K+F Kft. ügyvezetője, valamint Kovács Antal, a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatója. A rendezvényen arról tájékoztatták a nyilvánosságot, hogy a hosszú hónapokig tartó tárgyalások eredményre vezettek, s a közeli jövőben szállodaépítés kezdődik a fürdő mellett.

- A regionális és helyi turisztikai igények növekedése miatt a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. több éve foglalkozik azzal, hogy az általa üzemeltetett Várkertfürdőhöz kapcsolódóan minőségi szállodai szálláshely-kapacitás kerüljön kialakításra Pápán, a Várkertben. Ennek elérésére a tulajdonában lévő, a Várkertfürdő termálépületével szomszédos, mintegy 1 ha alapterületű ingatlanjára vonatkozóan szálláshely-fejlesztési pályázatot írt ki. A pályázaton a K+F Kutatás-fejlesztési Tanácsadó Központ Kft. által létrehozott K+F Pannon Hotel Projekt Kft. eredményesen vett részt, s a terület hasznosítására szerződést kötött a kiíróval – foglalta össze az előzményeket Kovács Antal.

A sajtótájékoztatón Jaczkó László ügyvezető látványos prezentáció segítségével mutatta be a megvalósítani tervezett szállodát.

– Elhatározott szándékunk, hogy együttműködésben a Várkertfürdővel létrehozzunk egy magas minőségi színvonalú, nagy kapacitással bíró, a környezetébe komplexen illeszkedő szálláshelyet itt a Várkertfürdő területén. Pápa Város Önkormányzata is a szállodaépítés kezdeményezői között volt és nagy örömünkre támogatja is ezt a projektet – emelte ki az ügyvezető.

A sajtótájékoztatón ugyancsak jelen lévő Áldozó Tamás alpolgármester kérdésre válaszolva elmondta, Pápa város Önkormányzata üdvözölte a fejlesztést és kifejezte együttműködési szándékát a tervezett szállodaprojekt megvalósításában, mivel a projekt sikere új lehetőségeket nyit meg a városmarketing, a városi nagyrendezvények szervezése, és általában a helyi turizmus fejlődése előtt.

- A szállodaépítés jól illeszkedik abba a beruházási sorba, amely hamarosan kezdődik a városban: a Fő tér rekonstrukciója, a fürdő bővítése, a kastély remélt rekonstrukciója egyenként és összességében is óriásit lendíthetnek a város turizmusán. A fejlesztések eredményeként megduplázódik a Pápán eltöltött vendégéjszakák száma, nőnek a város adóbevételei és bővül a foglalkoztatás – összegezte a várható előnyöket az alpolgármester.

Képek:

A projektkoncepció szerint a Várkertfürdő mellett kialakításra kerül egy várhatóan 133 lakóegységet (szobák, lakosztályok) tartalmazó, nemzetközi, magas szintű szolgáltatásokat felvonultató szálloda, mely elsősorban a pápai NATO légibázis generálta vendégforgalom, a Várkertfürdő szolgáltatásait igénybe venni kívánó turisták, illetve a sport és üzleti turizmus részéről jelentkező szálláshelyigényt igyekezne kielégíteni. A fejlesztés telkén kerül kialakításra mintegy 8600 négyzetméter összes hasznos szintterülettel a szállodaépület. A beépíteni tervezett részlegek, a Várkertfürdő kínálatát kiegészítő fő szolgáltatások: közel 200 fős gasztronómiai központ, igényes söröző, pub opcionálisan kiegészítve kétpályás bowling pályával, biliárdasztalokkal, és összesen 220-240 főnyi konferenciakapacitást (színház-szerű elrendezés mellett számított érték) képviselő, mobil (hangszigetelt) válaszfalakkal 3 db, egyenként 75-80 fős teremre osztható konferenciaterem, továbbá Medical wellness szolgáltatásokat nyújtó részleg.
A szálloda márkaneve a Best Western nevet viseli majd. A Best Western marketing tevékenységet folytató, tagságon alapuló szervezet, illetve világszerte jól ismert szállodamárka. 1946-ban alakult az Egyesült Államok nyugati partján, és mára 80 országban van jelen, több mint 4000 szállodát tömörítve (ezzel 4. helyezést elérve a világon). Magyarországon jelenleg 8 szálloda tartozik a Best Western szállodalánchoz.
A szálloda üzemeltetője az Accent Hotel Management Kft. lesz várhatóan, melynek alapítói és tulajdonosai 2001-ben hozták létre professzionális szállodaüzemeltető cégüket. Jelenleg 6 szállodát, összesen több mint 500 szobával üzemeltetnek: egy négy- és három háromcsillagos szállodát Budapesten, illetve egy négycsillagos szállodát Mezőkövesden, és egy háromcsillagos szállodát Balatonaligán.
A projekt jelenleg a szállodaépület és a kapcsolódó infrastrukturális elemek építési engedélyes terveinek készítésénél tart a ismert helyi építész, Mezei László építészirodája irányításával. Az aktuális ütemterv szerint a kivitelezési munkálatok legkésőbb 2010. harmadik negyedévének elején kezdődnek el, melyet követően az üzembe helyezésig várhatóan 18-20 hónap telik majd el.
A szálloda megépülésével közel 40 új munkahely létesül, továbbá várhatóan a vendégéjszakák száma is megkétszereződhet, egy nívós szálláshelykínálatot tesz elérhetővé. A szálloda lehetővé teszi nagykapacitású rendezvények megrendezését is.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-09 12:36:53

Védőfelszerelések a kórháznak és a mentőknek


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 20:34:42

Nem végeznek szűrővizsgálatokat


ajánlott cikk főképe

2020-03-16 15:29:35

Egyházi Andrea: A tanulás-tanítás új útja ez mindannyiunk számára


ajánlott cikk főképe

2020-04-27 12:12:43

Fertőtlenítették a pápai idősotthonokat