Sikeres volt az első Mozdulj Pápa!


2012-04-20 18:49:48  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sikeres volt az első Mozdulj Pápa! főképe
Nem sokkal ezelőtt ért véget a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ által szervezett Mozdulj Pápa! rendezvény, mely az Egészségügyi Napok keretein belül az egészséges életmódot, a mozgást kívánta népszerűsíteni. A sportos nap a Zenepavilonnál kezdődött, ahol előbb az óvodások, majd az iskolások – összesen mintegy 1200-an - szervezett keretek között zenés bemelegítésen vettek részt, majd mindenki edzettségi állapotához mérten 400, 800,1000 és 1300 métert teljesíthetett sétálva, kocogva vagy futva. A sportrendezvények mellett ingyenes vérnyomás-, és testzsírmérést, a kicsiknek pedig ingyenes ugrálóvárat, különböző szabadtéri játékokat biztosítottak a szervezők. Délután a Várkert-Téglagyári tó útvonalon lehetett sétát tenni Terebesi József túravezetővel, de a nordic walking kedvelőire is gondoltak a szervezők, így ragyogó időben az Életmód Klub tagjai is tettek egy sétát.
- A Nordic walking Finnországból indult, tulajdonképpen síbotokkal végzett sportos gyaloglást jelent - mondta Borbély Lajosné, a klub vezetője. Valamennyi korosztály számára lehetőséget kínál a kondíció növeléséhez, az egészséges életmód részének tekinthető. A sífutás minden testrészt megmozgat, tehermentesíti a derék, boka-és térdízületeket, növeli a kondíciót és jó hatással van a szívműködésre, ezért előszeretettel ajánlják a szív-és érrendszeri panaszokkal küzdő betegek számára. Pápán négy éve heti rendszerességgel járunk a Várkertbe, a 20 évesektől egészen a 80 évesekig bezárólag.
A nap folytatásaként Molnár Eszter segítségével zumbával melegíthettek a résztvevők, majd Árvai Kristóf freestyle akrobatikus labdazsonglőr bemutatót tartott.
- A délelőtt az iskolásokról szólt, délután a nagyobbakat vártuk, szerencsére sokan jöttek is, így elégedettek lehetünk - mondta Szabadkai Verita szervező. A nap célja, hogy aktivizáljuk az embereket, mivel mi magyarok sajnos inaktív életmódot élünk, ezen pedig muszáj változtatnunk. Több tudományos kutatás igazolja, hogy a rendszeres mozgás az élet minden területét pozitív irányban befolyásolja, azt gondolom nem ülhetünk tovább a babérjainkon, tennünk kell valamit, ebben pedig a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központnak jelentős szerepe lehet.
A Mozdulj Pápa gimnasztikával és futással zárult, melyen a Griff Kyokushin SE tagjai működtek közre. A nap sikere kapcsán biztosak lehetünk a jövő évi folytatásban is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-08-04 17:33:47

IV. Watchman Pápa Félmaraton


ajánlott cikk főképe

2019-06-05 11:14:33

Taroltak a petőfisek a Kadét Kupán


ajánlott cikk főképe

2019-09-09 19:26:41

A Győr vihette haza az emlékserleget


ajánlott cikk főképe

2019-06-20 20:38:11

A csapategység hozta meg a remélt sikert


PÁPA időjárás