A Hagyományok Hegyén ismerkedtek a magyar értékekkel


2012-04-24 14:14:12  | cikk: mo  | 


A Hagyományok Hegyén ismerkedtek a magyar értékekkel főképe
A múlt heti óvónői munkacsoport-foglalkozás adta az ötletet a Vajda Lakótelepi Óvoda vezetésének, hogy miként színesíthetnék a nevelési módszertant, miként tehetnék igazán kézzelfoghatóvá a gyerekek számára a magyar hagyományokat, értékeket, természeti kincseinket. A csoportfoglalkozást ugyanis a Hagyományok Hegyén tartották, a terület, a hegy szellemisége rendkívül megérintette az óvodapedagógusokat. Az óvoda minden csoportjából közel 100 gyermek élvezhette a természet közelségét a hegyen ma délelőtt. Becskereki Lászlóné elmondta, a 3-6 éves korosztály, vagyis az óvodás korosztály rendkívül érzelemvezérelt, ami azt jelenti, hogy egyszerű előadással nem tudjuk felkelteni az érdeklődésüket. Ellenben a saját maguk által tapasztalt játékokon, történeteken keresztül sok mindent el lehet ültetni a gondolataikban, a fejükben.
A Hagyományok Hegyén népi és hagyományőrző játékokkal ismerkedhettek a gyerekek, nagy hatással volt rájuk a palánkvár és csendben, a természet vendégeiként haladtak végig a „Természet ösvényén”. A Szent György-napi hagyományokhoz kapcsolódva határjáráson is részt vettek az ovisok, pónifogattal térképezhették fel az Öreghegyben lévő földeket, réteket és a repceültetvényeket. A Hagyományok Hegye Egyesület minden oktatási intézmény számára biztosít lehetőséget a hegy megismerésére. A Vajda Lakótelepi Óvoda közössége egy teljes délelőttöt töltött el a természetben, a Hagyományok Hegyén.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-05-24 13:48:48

Megváltozott a közlekedési rend


ajánlott cikk főképe

2019-08-06 21:39:27

Hat párt az ellenzéki összefogásban


ajánlott cikk főképe

2019-09-18 22:23:46

Visszatér a Tapolca patak a városba, állandó vízfolyás lesz a Bakonyér


ajánlott cikk főképe

2019-06-27 22:21:51

Amerikai parancsnok követi a norvégot a Nehéz Légiszállító Ezred élén


PÁPA időjárás