Végvári Eszter sorsa már az anyaméhben eldőlt


2012-04-30 21:57:42  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Végvári Eszter sorsa már az anyaméhben eldőlt főképe
Végvári Eszter operett-énekes volt ma a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör vendége. Borbély Lajos egykori tanítványa az est során felelevenítette pápai emlékeit és mesélt munkájáról is.
A művésznő 18 éves korában hagyta el a várost. Érettségi vizsgát a Petőfi Sándor Gimnáziumban tett, de a zene szeretetének alapjait ő is, mint olyan sokan már, a nagy múltú Erkel Ferenc Ének- Zenei Általános Iskolában kapta.
- Én Erkeles voltam, osztályfőnököm Kálmán Frigyes volt, tőle és az iskolától rengeteget kaptam, a zene szeretetét, az éneklés szeretetét, a kórus éneklés vagy a hangszeres játék szeretetét. Ezekkel mind ott ismerkedtem meg. Szintén Pápához kötődő szép emlékem a teniszezés, aminek köze nincs a szakmámhoz, viszont nagyon meleg szívvel gondolok rá, mert rengeteg barátság kötettett és rengeteg szép délutánt töltöttem el a teniszpályán. Itthon a végső állomásom, a Pápai Musical Stúdió csapata volt, hiszen az volt végül is a végső elindítója a színházi karrieremnek - emlékezett vissza legszebb pápai emlékeire a művésznő. Végvári Esztert saját bevallása szerint, a zene már kiskorában beszippantotta, szülei révén, akik mind a ketten ének szakos pedagógusok a Tarczy Lajos Általános Iskolában. Mint mondta, az ő sorsa - ahogy mondani szokták - már az anyaméhben eldőlt. A tehetség azonban önmagában ebben a szakmában is kevés, rengeteg múlik a szerencsén, hogy az ember jókor legyen jó helyen.
- Az érvényesülésnél nagyon keveset számít a tehetség, főleg a mai világban. Tehát 10-20 százalék és ez már kimondva is nagyon elkeserítő. Rengeteg múlik a szerencsén és a kitartáson. Megmondom őszintén, én nagyon sokszor érzem azt, hogy elfáradok ebben a küzdésben, hiszen nem vagyok agilis, erőszakos típus, én könnyebben feladom a küzdés részét a szakmának. Szeretem magam folyamatosan képezni, mai napig járok tréningekre, énektanárhoz, szemináriumokat látogatok és bízom benne, hogy ez mindig meg fog térülni.
Az elfoglalt művésznő szabadidejét Perec nevű Jack Russel Terrier kiskutyájával tölti. Mint mondta, az örökmozgó barát rengeteg energiát és kikapcsolódást biztosít számára. Végvári Eszter az est során kitért arra is, hogyan szerezte meg színész 2, majd színész 1 minősítésű vizsgáját Gór Nagy Mária Színitanodájában, milyen szerepet játszott Békéscsabán egy musicalben, illetve hogyan vezetett innen az út az operettbe, majd külföldre, egy luxushajóra, továbbá mesélt a szakmájában megélt élményeiről is.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet PÁPA időjárás