Megkezdődött a lomhulladék begyűjtés


2012-05-03 22:55:46  | cikk: HuHa  | 


Megkezdődött a lomhulladék begyűjtés főképe
Lomhulladék begyűjtés és nem lomtalanítás –már a szolgáltatás új elnevezése is jelzi, hogy az eddigiekhez képest más módon zajlik a szolgáltatás a városban. A legfontosabb változás, hogy megszűnt az utcára, közterületekre való kirakodás, az ingatlanokban feleslegessé vált lomokat közvetlenül az ingatlanról szállítja el a Közszolg Kft a családi házas övezetekben. A díjmentes szolgáltatást a családi házas területeken élők a 06/89/314-900-as telefonszámon igényelhetik. A szolgáltató ellenőrzi a lomhulladék begyűjtésre vonatkozó jogosultságot, hiszen csak azoktól viszik el a lomot, akiknek nincs szemétszállítási díjhátraléka. A jogosult ingatlantulajdonosokkal a cég egyezteti a begyűjtés időpontját, ekkorra az igénylőnek össze kell készítenie a leadásra szánt holmikat az ingatlanán, ahonnan a Közszolg dolgozói, az egyeztetett időpontban – közvetlenül a begyűjtő teherautóra rakva szállítják el. A családi házas övezeteket a szolgáltató hat gyűjtőkörzetre osztotta, egy-egy körzetben négy héten át folyik a begyűjtés. A nem lakótelepi társasházaknál a közös képviselőnek kell egyeztetnie a lomhulladék begyűjtés időpontját a Közszolg Kft-vel, a cég a megbeszélt időpontra konténert szállít a társasházhoz, és a lakók ebbe rakhatják bele a kidobásra szánt lomokat. Hasonlóan zajlik a begyűjtés a lakótelepeken is. A szolgáltató előre meghirdetett szombati napokon rendezi meg a lomhulladék begyűjtést egy-egy lakótelepen, amikor is konténereket helyez el a területen, melyekbe az ott élők belerakhatják a lomokat, amit aztán elszállítanak.
A lomhulladék begyűjtés ezen a héten kezdődött meg a családi házas övezetekben. Első körben – május 2-től május 25-ig – az 1. számú körzetben végzik a szolgáltatást. Ez a körzet a Gróf út, Fő tér, Fő utca, Jókai utca, Gyimóti út által határolt Tókertvárost és a Belváros egy részét jelenti. A begyűjtés kedden és csütörtökön délután zajlik, 14 órától 22 óráig. Ezeken a napokon keresik fel a cég munkatársai a begyűjtő autókkal - az előre egyeztetett időpontban – az ingatlantulajdonosokat. Az első lomhulladék begyűjtési napot ma tartották, a szolgáltató öt ingatlanról szállította el a feleslegessé vált holmikat. Mészáros Csaba, a Közszolg Kft. ügyvezetője kérdésünkre elmondta, eddig huszonöten jelezték igényüket a díjmentes szolgáltatásra, az egyeztetett napon és időpontban szállítják el tőlük az összekészített lomot.
-Az ügyfelek folyamatosan érdeklődnek a lomhulladék begyűjtés iránt a 06/89/314-900-as telefonon, ezen a számon várjuk a konkrét igénybejelentéseket is. A díjmentes szolgáltatás 1 m3 lom elszállítását tartalmazza – ezt önkormányzati rendelet szabályozza -, tehát egy-egy ingatlanról ekkora mennyiségű holmit szállítunk el. Érdemes ezért például a kidobásra szánt szekrényt megrakni a többi apróbb holmival, vagy lapra szedni a nagyobb tárgyakat – így kisebb lesz a térfogata – javasolta az ügyvezető. Mészáros Csaba az első nap tapasztalatairól elmondta, többnyire zökkenőmentesen ment a lomok begyűjtése.
-Egy kicsit lassabban halad a begyűjtés, mint terveztük, most úgy látjuk egy óra alatt három ingatlant tudunk felkeresni. A másik probléma a lom mennyiségéből fakadt. Volt olyan helyszín, ahol a rendeletben foglaltnál jóval több holmit készített össze az ingatlantulajdonos, erről kollégáim tájékoztatták az ügyfelet és csak a megengedett mennyiséget szállították el.
Az ügyvezető felhívta a figyelmet, lakossági hírek szerint ismeretlenek szórólapon hirdetnek lomtalanítási szolgáltatást, ez azonban szabálytalan és veszélyes is. Az így összegyűjtött lomok nagy része ugyanis az erdők, utak mentén szemétként végzi, ami környezetszennyező és amit – az adófizetők pénzéből – kell majd ismét összegyűjteni. Másrészt rossz szándékú csalók, trükkös tolvajok is bejuthatnak ezáltal az ingatlanokra, hogy megkárosítsák az ott élőket.
-Pápa városában kizárólag a Közszolg Kft. jogosult és kötelezett a lomhulladék begyűjtés szolgáltatás végzésére. Kérjük tehát a lakosokat, hogy másoknak ne adják oda a feleslegessé vált holmikat. Kollégáink csak az ügyféllel előzetesen egyeztetett időpontban mennek az ingatlanhoz, minden esetben Közszolg felirattal ellátott teherautóval és a cég formaruháját viselve – mondta el az ügyvezető.
Az első gyűjtőkörzetben élők tehát május 25-ig kérhetik a lomhulladékok elszállítását a szolgáltatótól, az első lakótelepi begyűjtést pedig május 12-én tartják a Vajda lakótelepen. A lakótelepen kirakott konténereket egyébként a szolgáltató dolgozói és a Pápa Városi Polgárőrség tagjai vigyázzák majd, de kérték a rendőrséget is a fokozott ellenőrzésre a begyűjtési napokon, hogy a lomizók hadát távol tarthassák a konténerektől és megelőzzék a lakótelep szemétteleppé változtatását. A lomhulladék begyűjtés szolgáltatási körzeteiről és időpontjairól hírportálunk főoldalán és a Közszolg Kft. honlapján, valamint a Pápa Városi Televízió reklámjaiban és a Pápa és Vidéke című lapban  találnak részletes információt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-08-16 14:55:13

Interpelláció, holokamuzás, Ferences Templom felújítás - Grőber Attila sajtótájékoztatója


ajánlott cikk főképe

2019-08-22 17:28:52

Kisorsoltuk első nyertesünket!


ajánlott cikk főképe

2019-07-25 16:59:55

Helyére kerültek a kastélykerítés kovácsoltvas elemei


ajánlott cikk főképe

2019-10-13 12:41:03

Jótékonysági koncert az evangélikus templomért


PÁPA időjárás