A veszprémi érsek a Polgári Körben


2009-12-11 19:16:26  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


A veszprémi érsek a Polgári Körben főképe
Tegnap este 18 órakor kezdődött a Pápai Polgári Kör évzáró összejövetele a Petőfi moziban. A meghívott vendég, dr. Márfi Gyula veszprémi érsek Adventi gondolatok címmel beszélt az erkölcsről, a hitről, az egyházról és a hazáról. Az érsek előadásában felidézte a kort, mikor Jézus a világra jött, majd az apostolok elterítették a vallást a világban, kapcsolatokat keresve az akkori és a mai kor között.

- Akkor Európa siralmas állapotban volt erkölcsileg, de a kereszténységnek sikerült kiemelnie abból az állapotából. Most egy újpogányságnak vagyunk tanúi, ebből kell úgy kiemelkednünk, hogy beengedjük újra az érkező Jézust a szívünkben - tette hozzá az érsek.

Márfi Gyula szerint bár nem túl jók a kilátások, de a keresztény embernek mindig reménykednie kell. Az érsek előadásában beszámolt a tavalyi utazásáról Kanadába, ahol részt vett egy misztikus kongresszuson.

Az érsek szerint a nagyvilágban a kereszténység minden kontinensen növekvő arányokat mutat, egyedül Európában volt megfigyelhető a leépülés az elmúlt ötven évben.  Márfi Gyula nem válogatja meg, hogy hová menjen el téríteni. Mindenhová megy, ahová hívják. Így jutott el serfőzdét, autószalont, tankonyhát és a veszprémi arénát is megáldani. Rengeteg polgári rendezvényen vesz részt és a Honvédséget is gyakran látogatja. Amikor szót kap, megpróbálja közel vinni Jézus tanításait azokhoz az emberekhez is, akik nem járnak templomba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-09-19 20:59:30

Több fertőzött, kevesebb karantén


ajánlott cikk főképe

2020-06-17 17:15:45

Megszűnt a látogatási tilalom a kórházban


ajánlott cikk főképe

2020-09-01 21:08:05

1 újabb pozitív eset a városban


ajánlott cikk főképe

2020-09-19 11:42:08

Feloldották a zárlatot a kórházban