Luca-napi műsor


2009-12-11 19:23:49  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Luca-napi műsor főképe
Luca-napi műsort tartottak ma a Petőfi Sándor Gimnáziumban és a Tarczy Lajos Általános Iskolában a svéd, holland és norvég gyerekek a magyar diákok és tanárok számára.
- Az előadás első részében egy norvég néphagyományt elevenítettünk fel, amikor is gonosz Luca december 11-én jött a Földre, hogy ellenőrizze, hogy a gazdák felkészültek-e a karácsony ünnepére, mert ha nem, akkor megátkozhatta őket, illetve a gyermeküket is elrabolhatta. A másik részben pedig a Szent Lúcia történetét adtuk elő, akit meg is öltek, mert fenyegetést jelentett a Római Birodalom számára, mert a kereszténységet terjesztette volna - mondta el Torhild Skotheim tanár.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-26 14:31:09

20 éves a gorlicei partnervárosi kapcsolat


ajánlott cikk főképe

2020-06-09 15:39:55

A szentmisék megtartásának szabályai is tovább enyhültek


ajánlott cikk főképe

2020-06-29 19:29:40

Mi, pápaiak! - Új mozgalom alakult városunkban


ajánlott cikk főképe

2020-02-26 20:30:06

A jazz mindenek előtt