Hazai közönség előtt zárja a szezont a Bakonyerdő Pápa


2012-05-10 13:04:22  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hazai közönség előtt zárja a szezont a Bakonyerdő Pápa főképe

Az NB II-es dél-nyugati bajnokság utolsó, 22. fordulójában a Bakonyerdő Pápa a második helyen álló Rinyamenti KC-t fogadja a Városi Sportcsarnokban, szombaton 16 órától. A felnőtt csapat számára a múlt heti, Nagykanizsa elleni győzelemnél is nagyobb bravúr lenne a pontszerzés, bár a vendégek számára tét nélküli a mérkőzés, hiszen a Siklós már bajnok, a nagyatádiak pedig biztosan másodikak. A múlt heti pápai sikerrel az is eldőlt, hogy a 10. helynél rosszabb helyen nem végezhetnek Kapcsándi Zsolték. Érdekesség, hogy a vendégek edzője, Vártok Ákos a Magyar Strandkézilabda Válogatott szövetségi kapitánya, Európa- és világbajnok a strandkézi csapattal felnőtt és junior korosztályban is.
Kapcsándi Zsolt: Szeretnénk tisztes helytállással búcsúzni a szezontól, az új időszakot, ami eddig remekül sikerült győzelemmel lezárni, de ez nem lesz könnyű, 110 százalék kell. Szerencsés esetben akár egyet előrébb léphetünk a tabellán, küzdelmes, jó csata várható, az utolsó energiákat adjuk ki magunkból. Ígérem, a legutóbbi hazai mérkőzés küzdeni akarását láthatják viszont a kilátogatók.
Ami a juniorokat illeti, történelmi siker kapujában állnak, az elmaradt Siklós meccstől függetlenül is, hiszen amennyiben egyetlen bajnoki pontot is szereznek a fiatalok, biztosan ezüstérmesek. A bajnokság kálváriájához tartozik, hogy a harmadik határozat után a Siklós meccset 0:0-ra hozta ki a Somogy Megyei Kézilabda Szövetség, azonban bajnoki pontok nem járnak, s ez nekik sokba kerülhet a végén. Sűrű a mezőny, így ha a 0:0-ért járó egy pontot megkapták volna, a szombati meccs tét nélküli lenne, s a bajnoki ezüst birtokában játszhatnának. Mint ismert, a szövetség első fokon újrajátszást rendelt el Pápán, a játékvezetőket a hazaiaknak, az utazást a Siklósnak kellett volna fizeti. A Siklós fellebbezett, ám másodfokon is ugyanez a határozat született. Kézbesítési hiba miatt azonban a másodfokú ítéletet nem tudták megtámadni, amit a szövetség elfogadott, így hatályon kívül helyezte a határozatokat, új eljárást rendeltek el, melynek eredményeképpen 0:0-s végeredményt állapítottak meg, pontok nélkül. A Bakonyerdő nyolc napig fellebbezhet. Vereség esetén akár a negyedik helyre is visszacsúszhatnak a fiatalok.
- Amennyiben nyerünk szombaton, a klub nem fellebbez a Siklós meccs miatt – mondta Kapcsándi Zsolt. Már meguntam, hogy lassan három hónapja kardozunk egy ilyen mérkőzés miatt. A siklósiak abszolút sportszerűtlenül viselkedtek, s lehet, hogy 18 fiatal éves munkájába rondítanak bele. A Somogy Megyei Szövetség végig korrekt módon kezelte a kérdést, bár ez a határozatuk ebben a formában elfogadhatatlan. Remélem, szombaton ennek az ügynek a végére is pontot tesznek fiataljaim. Akármi lesz a bajnokság vége, az együtt töltött időt, a sok szép emléket és a mérkőzések sikereit senki nem veheti el tőlünk. Büszke vagyok a csapatomra, mert mindvégig a legjobb tanítványaim voltak, igazi családdá kovácsolódtunk.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-18 14:44:33

A második félidőben fordított a Győr


ajánlott cikk főképe

2020-03-05 09:11:42

Kikapcsolták a kulcsembereket


ajánlott cikk főképe

2020-03-08 18:36:14

A hosszabbításban veszített a nyolc emberrel nagyot küzdő Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2020-02-11 14:53:35

1500 táncos, 400 produkció