Könyvbemutató: A csendnek hangja van


2012-05-10 18:45:23  | cikk: mo  | 


Könyvbemutató: A csendnek hangja van  főképe
Mély és igencsak felkavaró témát dolgozott fel új kötetében Buda Katalin természetgyógyász. A csendnek hangja van. Három lépés… címmel megjelent könyv tulajdonképpen dokumentumkötet. A balatonalmádi születésű, keleti mozgás- és masszázsterapeuta 17 éve tagja és megbízott oktatója az Univerzum Energiájának Kutatóközpontja Magyarország Egyesületének. Három évig teljesített szolgálatot egy hospice alapítványnál. A szerző esettanulmányokat gyűjtött csokorba, személyes tapasztalataival, élményeivel, lelki intuícióival kiegészítve. A kötet a szeretetről, a megértésről, az elfogadásról és főként az elengedésről szól.
Az alkotás az F.Gy. Kelet-Nyugati Átjáró Segítő Alapítvány gondozásában jelent meg, s a ma esti könyvbemutató is az alapítvány jóvoltából, valamint az Esti Kornél Kávéház támogatásával valósulhatott meg. Az alkalmon kiderült, az alapítvány elsődleges célja a társvesztés következtében krízishelyzetbe került személlyel történő támogató kapcsolat kialakítása, a válsághelyzet okozta veszélyek gyors elhárítása, a személyiség fejlesztése. Buda Katalin könyve szintén egyfajta útmutatás arra vonatkozóan, miként küzdhetjük le a mérhetetlen fájdalmat szeretteink elvesztése után.
- Amikor az ember befelé figyel, akár imádságban, lelki gyakorlatok által, akár meditációban, az elme viharai elcsendesülnek. Ebben a csendben rejlik a legnagyobb erő. Ekkor érezzük meg a Forrás, Isten, (kinek-kinek a hitvallása szerint) az útmutatását. A három lépés… alcím pedig a szolgálatom útjának főbb állomásaira utal.
Buda Katalin egy belső sugallatra írta meg könyvét. Ahogy fogalmazott, gondolatébresztőnek szánja.
- Ez az első kézzel fogható eszköz a célom eléréséhez. Annak a célkitűzésnek az eléréséhez, hogy az elmúlással kapcsolatban egy másfajta szemléletmódra hívjam fel az olvasó figyelmét. A hospice-nál tapasztaltakat osztom meg, esettanulmányokat mutatok be. Az emberi kapcsolatok tükrében szólok az égetően szükséges változtatásokról, de az olvasó elé tárom a szellemi fejlődésem lépcsőfokait is. A könyv mindössze száz oldal, de nagyon mély tartalommal bír. Javaslom a sorok közötti mély gondolatok feldolgozását is – foglalta össze az író.      

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-29 20:50:33

Megkezdődött a kivitelezés a Külső-Várkertben


ajánlott cikk főképe

2020-04-10 19:57:42

Nem lesznek nyilvánosak a szentmisék húsvétkor sem


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 14:58:14

Csak az élelmiszerpiac működhet, jövő héten fertőtlenítik az óvodákat


ajánlott cikk főképe

2020-04-17 11:52:51

Online lelki megerősítés és mentálhigiénés tanácsadás a Lélek és Tradíció Alapítvány jóvoltából